PDA

Επιστροφή στο Forum : ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΥΚΝΩΤΩΝ-ΠΗΝΙΩΝ-ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ PIC



GeorgeGW
07-11-2009, 23:08
ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.....
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΑ hlektronika.gr. Το λινκ με την κατασκευη:

http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=45192&highlight=meter

Το σχέδιο, τα υλικα και το layout :

http://elektron.uw.hu/elektro/PIC/LCF_meter/LCF.pdf

Όσο για το HEX, εχει διαφορα λινκς στο φορουμ ολα δουλευουν....

οργανο μετρησης πυκνωτων μεχρι 6500μF, πηνιων μεχρι 10H και συχνοτητας μεχρι 5 MHz.

Για παραδειγμα ενα πηνιο που εβαλα 10μΗ το μηχανακι το υπολογιζει 10,1 μΗ μια χαρα ειναι :36_22_8:

Και μερικες φωτογραφιες απο την κατασκευή :

http://img43.imageshack.us/img43/7326/30321448.th.jpg (http://img43.imageshack.us/i/30321448.jpg/)


http://img690.imageshack.us/img690/8605/p1040730.th.jpg (http://img690.imageshack.us/i/p1040730.jpg/)

Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ.... ΑΠΛΑ ΞΥΛΟΣΑ ΚΑΤΙ ΠΥΚΝΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.....

:36_2_1::36_2_1::36_2_1::36_2_1:

GeorgeGW
07-11-2009, 23:20
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟ.... ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ..... :36_21_5:

http://www.psaxtiria.net/forum/picture.php?albumid=10&pictureid=60

georges
08-11-2009, 10:38
καλο ειναι φιλε.!
κανενα πηνιο φτιαξε και ασε τα πειραματα με τα οργανα.υπαρχουν και ετοιμα.

GeorgeGW
08-11-2009, 10:47
ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΜΙΚΟ.....
ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 13€ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΚΑΝΕ 60€... ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ..... ΑΛΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΟΙΜΟ...
:36_13_7:

georges
08-11-2009, 11:00
χαιρομαι που εχεις ακομα την ορεξη να φτιαχνεις κατασκευες!
εμενα μου εχει τελειωσει εδω και καμια 10αρια χρονια!
καθε μερα με τις επισκευες εχω χασει καθε ενδιαφερον για τη μαγεια των κατασκευων και δεν εχω και χρονο .

GeorgeGW
08-11-2009, 11:12
Γενικα με τις κατασκευες..... δλδ τις Ιδιοκατασκευες... που μερικες φορες αν οχι ολες σε βγαζουν το λαδι για να δουλεψουν εκτος απο ορεξη θελει και υπομονη.... για παραδειγμα για τα πηνια.... εχω φτιαξει καμποσα και τα δοκιμαζω σε 2 ανιχνευτες..... Αλλα... δεν εχω δει και θεαματικα αποτελεσματα.... ιδικα μια φορα το DELTA PULSE εποιανε τα παντα εκτος απο τα μεταλλα!!!! Εκεινη την στιγμη μου ηθρε να θαψω καλυτερα το ΔΕΛΤΑ και να το ψαχνω με τα σιδερα....
:3_8_14::3_8_14::3_8_14::3_8_14::3_8_14::3_8_14::3 _8_14:
Τωρα ομως το καλυτερεψα.... σειρα εχουν τα πηνια και οι κατασκευη ανιχνευτων!!!
:15_3_39::15_3_39::15_3_39:

Geo
08-11-2009, 12:27
Mπραβο πολυ καλη δουλεια. Οταν μετρας πυκνωτες η πηνια και βραχυκυκλωσεις τους ακροδεκτες δειχνει "0" ????
Το προγραμμα που το βρηκες??? Ενδιαφερομει να φτιαξω και εγω ενα γιατι το δικο μου μετρα απο 1 uH και πανω ενω τελευταια μου χρειαστηκε κατω απο 1uH.

goldmaniac
08-11-2009, 12:47
προσφορα για λιγες μερες μετα θα το παρη η καιαδα

:36_11_15:

GeorgeGW
08-11-2009, 13:13
NAI GEO ΔΕΙΧΝΕΙ 0 ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ NULL ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΜΑ ΤΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ 0 ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΠΗΝΙΑΚΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΕΧ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ...

http://www.epemag3.com/index.php?opt...d=13&Itemid=38

ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΙΠ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ADMIN ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΖΙΠ.. ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΙΔΕΜΑ.....

Geo
08-11-2009, 14:04
NAI GEO ΔΕΙΧΝΕΙ 0 ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ NULL ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΜΑ ΤΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ 0 ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΠΗΝΙΑΚΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΕΧ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ...

http://www.epemag3.com/index.php?opt...d=13&Itemid=38

ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΙΠ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ADMIN ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΖΙΠ.. ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΙΔΕΜΑ.....

Δηλαδη εαν εχεις μακρια καλωδια για ακροδεκτες τα συμπεριλαμβανει στη μετρηση η τα αφαιρει και δειχνει μονο το εξαρτημα.
Π.χ ενας πυκνωτης 10pF εαν τον μετρησεις με 10 ποντους καλωδιακια η με 1 μετρο καλωδια θα δειξει την ιδια ενδειξη?????

GeorgeGW
08-11-2009, 14:11
ΟΣΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΣΙΡΜΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ... ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΚΝΟΤΕΣ ΣΟΥ?? ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΡΑ... ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΚΕΥΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ LCF

Geo
08-11-2009, 15:55
H μαγκια σε αυτα τα οργανα ειναι εδω, δηλαδη να κανουν μεδενισμο λαμβανοντας υποψιν τους και το ειδος των ακροδεκτων που μπορει να εχεις καθε φορα...
Εχω ενα μετρητη αυτεπαγωγων που μετραει απο 0,1μΗ και πανω και κανει μηδενισμο βραχυκυκλωνοντας τους ακροδεκτες οποτε υπολογιζει καθαρα το πηνιο, αλλα ειναι αναλογικο το ρημαδι...

GeorgeGW
08-11-2009, 15:57
EEMMM.....

goldmaniac
08-11-2009, 19:02
προσεξα το σχεδιο και ειδα ουτε χειροκινητο μηδενισμο εχη
ενα μπουτονακι με την γη στο RA5 εν σειρα με μια αντισταση 40 ωμ και σε καθε μετρηση κανετε γενικο καθαρισμα

GeorgeGW
08-11-2009, 19:12
ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ S3 ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ή ΑΛΛΙΩΣ SET ή NULL, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΣΑ.. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ S3 ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΠΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ S2a,b,c ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΗΝΙΑ ή ΠΥΚΝΩΤΕΣ.... ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ...

GeorgeGW
08-11-2009, 19:16
ΓΕΝΙΚΑ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΣΑΚΑΛΟΣ.... ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ....

Geo
08-11-2009, 22:05
Τα εξαρτηματα απο που τα πηρες???

GeorgeGW
08-11-2009, 22:26
ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ GEO ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΔΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ( 1 μετρο), ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΥΚΝΩΤΩΝ.... ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.... ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.... ΤΩΡΑ ΕΑΝ Η ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΔΙΟ 1 ΜΕΤΡΟ... ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΑ.... ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ..ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΥΚΝΩΤΗ...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.... ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΠΗΝΙΑ.. ΓΙΑΤΙ...., ΟΙ ΠΥΚΝΟΤΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ....
( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ)... ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΑΝ ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ.... ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ EXTRA ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ 5 VOLT, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΑΛΛΑ.... ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ... ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ...


ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ....... ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΜΑΓΑΖΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.. ΑΛΛΑ.... ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, ΤΟ ΠΗΝΙΑΚΙ 10μΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛΟ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΟ, ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ S2a,b,c ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ.... ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΟΣ... ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Geo
08-11-2009, 22:39
Τον προγραμματισμο του τσιπ τον εκανες εσυ??? γιατι εκει ποναω!!!!

GeorgeGW
08-11-2009, 22:44
ΝΑΙ!!! ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ PIC PROGRAMMER.... :36_2_51:

Geo
08-11-2009, 22:48
Ωραια, εαν παρω αποφαση να σε εχω στα υποψιν

GeorgeGW
08-11-2009, 22:49
NAI ΟΚ, ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ......

rider
09-11-2009, 16:57
Τον προγραμματισμο του τσιπ τον εκανες εσυ??? γιατι εκει ποναω!!!!

θελεις μονο ενα προγραμμα το ponyprog2000. ειναι δωρεαν .
και ενα πολυ απλο κυκλωματακι με 5 εξαρτηματα για programmer για τα PIC 16F..... τα AT90S2313 ...ATTYNI...ATTMEGA8...32 κτλπ ειναι ακομα πιο ευκολα στον προγραματισμο γιατι γινεται και εν λειτουργια. παρε μια ιδεα ποσο απλο ειναι....και οτι χρειαστεις στην διαθεση σου.
http://electronics-diy.com/avr_programmer.php

Geo
09-11-2009, 18:20
θελεις μονο ενα προγραμμα το ponyprog2000. ειναι δωρεαν .
και ενα πολυ απλο κυκλωματακι με 5 εξαρτηματα για programmer για τα PIC 16F..... τα AT90S2313 ...ATTYNI...ATTMEGA8...32 κτλπ ειναι ακομα πιο ευκολα στον προγραματισμο γιατι γινεται και εν λειτουργια. παρε μια ιδεα ποσο απλο ειναι....και οτι χρειαστεις στην διαθεση σου.
http://electronics-diy.com/avr_programmer.php

Καλα τα λες αλλα.....

YouTube- Να σαν τα νιάτα δυο φορΞ*Ο‚(δημοτικο)-Kα΢αντίδης ΣτΞ*λιος

GeorgeGW
09-11-2009, 18:48
ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΩ ΦΙΤΑΞΕΙ ΤΟ MITSUKO PIC PROGRAMMER ΑΠΟ ΤΑ hlektronika.gr ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΧΕΙ.... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΟΥΤΑΚΙ.... ΚΑΙ ΣΕ 5 ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.....

:36_13_7:

goldmaniac
09-11-2009, 20:16
http://www.mikroe.com/
και ησυχαζεις παντελως

GoldHunter
09-11-2009, 20:22
θελεις μονο ενα προγραμμα το ponyprog2000. ειναι δωρεαν .

Yπαρχει ακομα αυτο το προγραμμα??
Το δουλευα οταν ειχε πρωτοβγει!

goldmaniac
09-11-2009, 20:23
απο τοτε που το δουλευες,εχη μεγαλωση και εβγαλε και πουλαρι

GeorgeGW
09-11-2009, 21:37
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ..... ΟΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!

http://img264.imageshack.us/img264/8996/p1040735v.th.jpg (http://img264.imageshack.us/i/p1040735v.jpg/)

http://img99.imageshack.us/img99/3354/p1040734.th.jpg (http://img99.imageshack.us/i/p1040734.jpg/)

http://img252.imageshack.us/img252/8343/p1040737c.th.jpg (http://img252.imageshack.us/i/p1040737c.jpg/)

http://img18.imageshack.us/img18/6350/p1040736t.th.jpg (http://img18.imageshack.us/i/p1040736t.jpg/)

ΞΑΝΑΡΥΘΜΙΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΝΙΑ... ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΗΝΙΟ 10μΗ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 10μΗ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΚΝΩΤΕΣ.... ΜΕΤΡΗΣΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ.... ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΝ 100νανο.... ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ 106 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΗΛΑ νανο... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... 106 ΚΑΙ ΚΑΤΙ.....
:36_2_1::36_2_1::36_2_1:

GoldHunter
11-11-2009, 09:44
απο τοτε που το δουλευες,εχη μεγαλωση και εβγαλε και πουλαρι

Τι πουλαρι κοπαδι πρεπει να εγινε!:36_2_1:

Geo
29-12-2009, 20:52
ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΩ ΦΙΤΑΞΕΙ ΤΟ MITSUKO PIC PROGRAMMER ΑΠΟ ΤΑ hlektronika.gr ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΧΕΙ.... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΟΥΤΑΚΙ.... ΚΑΙ ΣΕ 5 ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.....

:36_13_7:

Ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες???
Εφτιαξα τον ιδιο προγραμματιστη, χρησιμοποιησα το OSHON, μου λεει οτι προγραμματιστηκε επιτυχως ..... αλλα ΠΑΠΑΛΑ. Η οθονη βγαζει μονο τα τετραγωνα κουτακια. Δεν ξερω εαν πρεπει αλλα δεν βρισκω πουθενα στο PIC την συχνοτητα του κρυσταλλου.
Help......

GeorgeGW
29-12-2009, 23:37
Γεια σου Geo..... Το ιδιο προβλημα ειχα και γω οταν αυτος απο το μαγαζι με τα ηλεκτρονικα μου εδωσε λαθος τιμη κρυσταλλου... ( ο #@$%@#%!!!) και μεχρι να βρω την αιτια... επειδη νομιζα οτι ηταν σωστος τα εσπασα ολα.... τελος παντον.... Λοιπον..... τον κρυσταλλο τον αγορασα απο τον Φανο ( αθηνα) γιατι δεν τον ειχανε ουτε στηνν θεσσαλονικη!!!!! 3,2768ΜHz πρεπει να ειναι.... και ειναι σε μεγεθος σαν τον 4ΜΗζ.. δλδ ορθογωνιος.... προσεξε μηπως εχεις τον 32Mhz ο οποιος ειναι μικρος και κυλινδρικος....
ΤΟ RW απο την οθονη θελει στο 0, και να προσεξεις και το contrast της οθονης μηπως ειναι στο τερμα.... αυτα προς το παρον.... Εγω αντιμετωπισα και αλλα μετα... εαν βελτιοθει οκ... αλλιως εδω ειμαστε!!! :36_2_35:

Geo
30-12-2009, 00:00
Γεια σου Geo..... Το ιδιο προβλημα ειχα και γω οταν αυτος απο το μαγαζι με τα ηλεκτρονικα μου εδωσε λαθος τιμη κρυσταλλου... ( ο #@$%@#%!!!) και μεχρι να βρω την αιτια... επειδη νομιζα οτι ηταν σωστος τα εσπασα ολα.... τελος παντον.... Λοιπον..... τον κρυσταλλο τον αγορασα απο τον Φανο ( αθηνα) γιατι δεν τον ειχανε ουτε στηνν θεσσαλονικη!!!!! 3,2768ΜHz πρεπει να ειναι.... και ειναι σε μεγεθος σαν τον 4ΜΗζ.. δλδ ορθογωνιος.... προσεξε μηπως εχεις τον 32Mhz ο οποιος ειναι μικρος και κυλινδρικος....
ΤΟ RW απο την οθονη θελει στο 0, και να προσεξεις και το contrast της οθονης μηπως ειναι στο τερμα.... αυτα προς το παρον.... Εγω αντιμετωπισα και αλλα μετα... εαν βελτιοθει οκ... αλλιως εδω ειμαστε!!! :36_2_35:

Ayta einai ola entajei.
Φοβαμαι πως φταιει το Πικακι.... γιατι αντι για 628 ειναι 628Α. Βεβαια στον προγραμματιστη δηλωσα το 628Α αλλα πρεπει να κοιταξω λιγο για τυχον διαφορες τους. Αν ξερεις τιποτα μου λες...
Δεν που ειπες πιο προγραμμα χρησιμοποιησες???

GeorgeGW
30-12-2009, 00:07
Θελει το 628 το κανονικο.... εχουν μικροδιαφορες το ενα με το αλλο...
οσο για το προγραμμα για τον προγραμματιστη εχω το PICALL, απο τα hlektronica.gr το ειχα βρει!

GeorgeGW
30-12-2009, 00:19
τα fuses για τον ΠΙΚ τα εβαλες σωστα??? XT clock και τετοια.... εε?

Geo
30-12-2009, 00:35
τα fuses για τον ΠΙΚ τα εβαλες σωστα??? XT clock και τετοια.... εε?

Εαν εννοεις στο προγραμμα...:36_35_7::36_35_7:

δεν πειραξα τιποτα και ουτε ξερω. Για πες μου!!!

GeorgeGW
30-12-2009, 00:50
:36_1_34::36_1_34::36_1_34: Λοιπον... δν πειραζει... ουτε εγω ηξερα!!!
κατεβασε το προγραμμα απο εδω πρωτα...
http://www.hlektronika.gr/files/index.php?act=download&id=12

μετα.... εχεις το ΠΙΚ πανω στον προγραμματιστη..... επιλεγεις απο πανω την επιλογη PIC16PRO απο μετα διπλα το πικ. Στο hardware setup/test επιλεγεις τον τυπο του ολοκρηρωμενου του προγραμμτιστη και delay 20ms. μετα φορτωνεις το προγραμμα στο config και επιλεγεις το XT... ΔΛΔ external clock.. (κρυσταλος), μετα το προγραμματιζεις.

Geo
30-12-2009, 09:12
:36_1_34::36_1_34::36_1_34: Λοιπον... δν πειραζει... ουτε εγω ηξερα!!!
κατεβασε το προγραμμα απο εδω πρωτα...
http://www.hlektronika.gr/files/index.php?act=download&id=12

μετα.... εχεις το ΠΙΚ πανω στον προγραμματιστη..... επιλεγεις απο πανω την επιλογη PIC16PRO απο μετα διπλα το πικ. Στο hardware setup/test επιλεγεις τον τυπο του ολοκρηρωμενου του προγραμμτιστη και delay 20ms. μετα φορτωνεις το προγραμμα στο config και επιλεγεις το XT... ΔΛΔ external clock.. (κρυσταλος), μετα το προγραμματιζεις.

Αυτα τα κανω αλλα υπαρχει προβλημα σε αυτο το προγραμμα . Μολις παω να ανοιξω το αρχειο .Hex απενεργοποιειται το προγραμμα. Το εκανα επανεγκατασταση αλλα τιποτα. Θα δοκιμασω να το ξανακατεβασω...

Geo
30-12-2009, 09:18
Μηπως πρεπει να το αγορασω για να δουλεψει πληρες?????

GeorgeGW
30-12-2009, 09:24
Οχι το προγραμμα ειναι μια χαρά αυτο χρησιμοποιω και γω, ειναι δωρεαν δεν χρειαζεται να πληρωσεις ( freeware), ξαναδοκιμασε τον προγραμματισμο αλλα... εαν εχεις λαθος κρυσταλλο δεν θα χρονιζει το ΠΙΚ και θα σου ξαναβγαζει κουτακια η οθονη!!

( τωρα θα βγω σε λιγο για καφε και μετα να παρω υλικα για TGS, καποια στιγμη θα παρω τηλ. )

Geo
30-12-2009, 10:45
Οχι το προγραμμα ειναι μια χαρά αυτο χρησιμοποιω και γω, ειναι δωρεαν δεν χρειαζεται να πληρωσεις ( freeware), ξαναδοκιμασε τον προγραμματισμο αλλα... εαν εχεις λαθος κρυσταλλο δεν θα χρονιζει το ΠΙΚ και θα σου ξαναβγαζει κουτακια η οθονη!!

( τωρα θα βγω σε λιγο για καφε και μετα να παρω υλικα για TGS, καποια στιγμη θα παρω τηλ. )

Aφου οταν παω να φορτωσω το αρχειο Hex το προγραμμα απενεργοποιειται. Αν δεν φορτωθει το αρχειο πως θα γινει προγραμματισμος!!! Ακομα και χωρις τον προγραμματιστη συνδεδεμενο επρεπε το προγραμμα να μπορει να φορτωσει το αρχειο. Πιθανο conflict με τον υπολογιστη οποτε προβλεπω να πανε στα σκουπιδια....

django
30-12-2009, 10:59
Γιωργο , τρεξ' το σε κατασταση συμβατοτητας και με δικαιωματα διαχειριστη.

Geo
30-12-2009, 13:47
Γιωργο , τρεξ' το σε κατασταση συμβατοτητας και με δικαιωματα διαχειριστη.

Kanto ligo pio liana .........

django
30-12-2009, 17:02
Δεξι κλικ -> Ιδιοτητες -> Συμβατοτητα -> Εκτελεση προγρ. σε λειτ συμβ... και διαλεγεις καλλυτερα 98.
Παλι δεξι κλικ -> Εκτελεση ως και διαλεγεις διαχειριστης

Geo
30-12-2009, 17:14
Δεξι κλικ -> Ιδιοτητες -> Συμβατοτητα -> Εκτελεση προγρ. σε λειτ συμβ... και διαλεγεις καλλυτερα 98.
Παλι δεξι κλικ -> Εκτελεση ως και διαλεγεις διαχειριστης

Δυστυχως το επιασε απο το ποδι και δεν παιζει. Οταν επιλεγω στο Picall open program, aytomatvw kleinei.

rider
30-12-2009, 19:45
Δυστυχως το επιασε απο το ποδι και δεν παιζει. Οταν επιλεγω στο Picall open program, aytomatvw kleinei.

τωρα τι να σου πω......στειλτω να στο προγραμματισω? να σου στειλω ενα προγραμματισμενο?? ελα απ το σπιτι να σου δειξω πως γινεται??? τι θες απ ολα αυτα. ?
απλα πες μου ποιο προγραμμα θελεις να γραψεις και θα σου στειλω ενα προγραμματισμενο pic.το πιο απλο που μπορουμε να κανουμε.

:36_21_4:

Geo
30-12-2009, 23:42
τωρα τι να σου πω......στειλτω να στο προγραμματισω? να σου στειλω ενα προγραμματισμενο?? ελα απ το σπιτι να σου δειξω πως γινεται??? τι θες απ ολα αυτα. ?
απλα πες μου ποιο προγραμμα θελεις να γραψεις και θα σου στειλω ενα προγραμματισμενο pic.το πιο απλο που μπορουμε να κανουμε.

:36_21_4:

Kai αυτο μπορει να γινει. πρωτα απο ολα με τσαντισε το οτι παρουσιαζεται conflict στο συστημα και δεν μου δινει τη δυνατοτητα να φορτωσω το hex file. Ακομα και αλλαγες στο bios εκανα. Απο εκει και περα εαν προσωρινα σου βρισκεται δανεικο κανενα 16F628 ωστε να μου προγραματιζες το αρχειο του LCF meter!!! Βεβαια το προβλημα παραμενει για τις επομενες εφαρμογες
:36_35_7::36_35_7::36_35_7:

GeorgeGW
31-12-2009, 01:58
ΜΗΠΩΣ ΠΕΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ SERVICE PACK ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΩ ΤΟ 2 ΓΙΑ ΤΑ XP pro ( απλα λεω εαν υπαρχει αυτη η περιπτωση)

Geo
31-12-2009, 08:07
ΜΗΠΩΣ ΠΕΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ SERVICE PACK ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΩ ΤΟ 2 ΓΙΑ ΤΑ XP pro ( απλα λεω εαν υπαρχει αυτη η περιπτωση)

Μαλλον παιζει αλλα δεν ξερω τι εχω....

django
31-12-2009, 08:24
Εναρξη η επιφανεια εργασιας, δεξι κλικ στο " ο υπολογιστης μου " -> ιδιοτητες και εκει γραφει την εκδοση των παραθυρων που εχεις και τις αναβαθμισεις του.

Geo
31-12-2009, 11:18
Εναρξη η επιφανεια εργασιας, δεξι κλικ στο " ο υπολογιστης μου " -> ιδιοτητες και εκει γραφει την εκδοση των παραθυρων που εχεις και τις αναβαθμισεις του.

Ωραια το ειδα, ειναι το SP3. Αλλα και τι με αυτο, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξω κατι στο λειτουργικο γιατι καθε φορα που αναγκαζομαι να το κανω τα μισα προγραμματα μενουν εξω...

GeorgeGW
31-12-2009, 13:38
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.... ΚΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ SP3
picallw.com

ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ? (ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (2005))
http://picallw.feniks-pro.com/downloads.htm

http://img41.imageshack.us/img41/2694/p1040906n.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/p1040906n.jpg/)

http://img41.imageshack.us/img41/2955/picall.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/picall.jpg/)

settings -> hardware setup/test ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ P16PROLS07, ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΠΑΝΩ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ AN ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ P16PROLS05,6

Geo
31-12-2009, 15:45
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.... ΚΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ SP3
picallw.com

ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ? (ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (2005))
http://picallw.feniks-pro.com/downloads.htm

http://img41.imageshack.us/img41/2694/p1040906n.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/p1040906n.jpg/)

http://img41.imageshack.us/img41/2955/picall.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/picall.jpg/)

settings -> hardware setup/test ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ P16PROLS07, ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΠΑΝΩ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ AN ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ P16PROLS05,6

Aaxxxx αυτο εχω!!!!

GeorgeGW
31-12-2009, 18:19
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ?

Geo
31-12-2009, 18:38
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ?

ΒεβαιωΣΣΣΣΣΣ

GeorgeGW
31-12-2009, 18:39
:36_2_19::36_2_19::36_2_19:

goldmaniac
01-01-2010, 02:14
δουλευη και σε μενα windows xpsp3
βγαζη και το σχεδιακι του προγραμματιστη που συνεργαζετε

GeorgeGW
01-01-2010, 11:19
τι γινετε ομως στον GEO??? τον πεταει ξανα εξω απο το προγραμμα

goldmaniac
01-01-2010, 19:28
κατι δν του καθετε στο firewall

GeorgeGW
01-01-2010, 21:54
το προγραμμα δεν χρειαζεται συνδεση στο ιντερνετ για να το κοψει το firewall.

goldmaniac
02-01-2010, 18:15
το προγραμμα κοβη καθε τι που βρισκη εμποδιο,ειτε μεσα ειτε εξω

Geo
02-01-2010, 21:34
το προγραμμα κοβη καθε τι που βρισκη εμποδιο,ειτε μεσα ειτε εξω

Καλα και εγω τι του εκανα και με παιδευει ετσι!!!!

goldmaniac
03-01-2010, 04:05
φταιη που εισαι καρδιτσιωτης:36_1_37:

Geo
03-01-2010, 14:24
φταιη που εισαι καρδιτσιωτης:36_1_37:

Φταιει που δεν το πεταξα στο καλαθι!!!
2 πηνιομετρα και 3 καπασιτομετρα εχω, τι το ηθελα το πειραμα!!!!

panais
03-01-2010, 15:30
και λεφτα εχουμε ,για λ...ς ομως ψαχνουμε....... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
geo θα κατεβεις λαρισα αυριο?

Geo
03-01-2010, 17:12
και λεφτα εχουμε ,για λ...ς ομως ψαχνουμε....... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
geo θα κατεβεις λαρισα αυριο?

Σκοπευω να κατεβω. Στειλε μου ενα τηλ με ΠΜ..

Geo
04-01-2010, 19:15
Σκοπευω να κατεβω. Στειλε μου ενα τηλ με ΠΜ..

Ανελαβε ο Παναης να δωσει το τσιπακι στον rider να το προγραμματισει. Ειδωμεν..... γ.μω την γκαντεμια μου και θελω να βρω και λιρονια
:36_2_19::36_2_19:

rider
04-01-2010, 19:21
σε εχω ετοιμο......

Geo
04-01-2010, 19:25
σε εχω ετοιμο......

Ευχαριστω Βασιλη.
Ευκαιρια τωρα να δουμε εαν το 16F628 ειναι συμβατο με το 628Α.

rider
04-01-2010, 21:14
ειναι συμβατο σιγουρα. το προγραμμα κανει και ελενχο του hex πριν το γραψει.αν εχει λαθη και αν ταιριαζει με το ολοκληρωμενο που επελεξες. το εγραψα και μετα για να το τσεκαρω το εβαλα να διαβασει το ολοκληρωμενο και διαβασε το προγραμμα κανονικα. αρα γραφτηκε οκ...

GeorgeGW
04-01-2010, 22:16
OK μια χαρα το ΠΙΚ!! Geo αν θες βοηθεια με το ρυθμισμα ( αμα εχει μεγαλη αποκλιση πες... στο pdf λεει να το δοκιμασεις μ'ενα πηνιο 10μH ).

panais
04-01-2010, 22:29
κατσε να του δωσω αυριο το ολοκληρωμενοκαι μετα ειναι για δοκιμες

τωρα με σενα εχεις γραψει με μεγαλα γραμματα λαρισα, αλλα δεν σε ειδα. (με)
ακομη και λαχταρισα!!!
δωσε κανενα στιγμα

GeorgeGW
04-01-2010, 22:31
:36_4_10: :36_4_10: σημερα ειμουν και γω στην γυρα.... φτιαχνω το 2BOX και μαζευω υλικα

panais
04-01-2010, 22:42
εγω ειμαι ολη μερα στη γυρα...
αν εξαιρεσης αυριο που λεω να παω περτουλη για φαι (επειδη δεν εφαγα πολυ αυτες τις μερες , τελειωσαν οι προμηθειες) μετα ειμαι συνεχως περιξ της πλατειας ταχυδρομειου, εκτος αν προκυψει τιποτα καλυτερο για οδοιπορικα, καθοτι τυγχανω αδειουχος

Geo
04-01-2010, 22:43
:36_4_10: :36_4_10: σημερα ειμουν και γω στην γυρα.... φτιαχνω το 2BOX και μαζευω υλικα

Και εμεις στη γυρα ειμασταν αλλα δεν σε "τρακαραμε"......

rider
04-01-2010, 22:44
ειναι συμβατο σιγουρα. το προγραμμα κανει και ελενχο του hex πριν το γραψει.αν εχει λαθη και αν ταιριαζει με το ολοκληρωμενο που επελεξες. το εγραψα και μετα για να το τσεκαρω το εβαλα να διαβασει το ολοκληρωμενο και διαβασε το προγραμμα κανονικα. αρα γραφτηκε οκ...

ο ελενχος χρεωνεται επιπλεον....:36_1_37:

GeorgeGW
04-01-2010, 22:47
ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΩ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΠΑΝΑΗ....
ΑΣΕ Geo.... 3 ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ( ΑΥΤΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ) ΑΠ'ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ!!

Geo
04-01-2010, 22:55
ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΩ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΠΑΝΑΗ....
ΑΣΕ Geo.... 3 ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ( ΑΥΤΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ) ΑΠ'ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ!!

Και εμεις περασαμε αλλα δεν βρηκαμε!!!!!!

Geo
04-01-2010, 22:56
ο ελενχος χρεωνεται επιπλεον....:36_1_37:

Οτι θελεις μαστορα!!!!!

GeorgeGW
04-01-2010, 22:58
Μακαρόνι Geo δεν ψαχνατε? πηγατε σε μαγαζι με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο? 'η μονο στα ηλεκτρονικα.... στο Leroy δεν ειχε???

Geo
04-01-2010, 23:18
Μακαρόνι Geo δεν ψαχνατε? πηγατε σε μαγαζι με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο? 'η μονο στα ηλεκτρονικα.... στο Leroy δεν ειχε???

Βρηκαμε βρηκαμε........

GeorgeGW
04-01-2010, 23:19
Ok μια χαρά !!!

rider
05-01-2010, 08:25
Οτι θελεις μαστορα!!!!!

κερνα μας ενα.....αποστατικο !!!

rospy
05-01-2010, 08:31
Πιες καλητερα μια coca-cola....που παει και με ολα

:18_1_36::18_1_36::18_1_36::18_1_36::18_1_36:

rider
05-01-2010, 08:47
Πιες καλητερα μια coca-cola....που παει και με ολα

:18_1_36::18_1_36::18_1_36::18_1_36::18_1_36:


μαστορα καλημερα και καλη χρονια....

rospy
05-01-2010, 08:50
Καλη χρονια φιλε ..........χρονια πολα και για την γιορτη σου

Geo
05-01-2010, 08:59
Καλη χρονια φιλε ..........χρονια πολα και για την γιορτη σου

Βασιλη καλα τα ελεγες χθες.... 40 μερες.
Και αυτο το Λαμογιο τωρα σου λεει τις ευχες????

rospy
05-01-2010, 09:08
Δεν εχεις παραπονο σε σενα της ειπα ....χθες.......επειδει με πηρες βεβαια....αλιος.......χαχαχαχαχαχαχ

Geo
05-01-2010, 14:44
Δεν εχεις παραπονο σε σενα της ειπα ....χθες.......επειδει με πηρες βεβαια....αλιος.......χαχαχαχαχαχαχ

Καλα, που θα παει!!! θα σε πετυχω:36_2_19::36_2_19:

panais
05-01-2010, 17:07
δεν νομιζω!!!!!!!! αν τον δεις παει τοιχο τοιχο

Geo
05-01-2010, 21:34
Λοιπον πηρα το Πικακι που προγραμματισε ο Βασιλης αλλα εχω ακομα καποια προβληματα. Οταν ξεκινω να μετρησω πυκνωτες βγαζει Capacitor time out. Oταν το βαζω στα πηνια και περνω καποια ενδειξη και ξαναγυρνω στους πυκνωτες τοτε τους μετραει κανονικα. Για να καταληξω καπου, τι να σημαινει αραγε το Capacitor timeout???
Παντως τα πηνια τα μετραει κανονικα . Ακομα και το καλιμπραρισμα μεσω software δουλευει κανονικα.
Ιδεες!!!! :36_2_19:

rider
06-01-2010, 21:53
το capacitor time out το βγαζει οταν περασει ο χρονος που εχει ορισει ο προγραμματιστης και μεσα σε αυτον τον χρονο δεν μπορει να διαβασει (υπολογισει) τιμη για τον πυκνωτη. και επειδη και στα πηνια αλλα και στους πυκνωτες ,το οργανο διαβαζει συχνοτητα,και αναλογα την θεση του επιλογεα,δειχνει τιμη πυκνωτη η χωρητικοτητα....αυτο που βγαζει σημαινει οτι στην θεση που μετραει πυκνωτη δεν ειναι κατι σωστα συνδεδεμενο στον διακοπτη. το οτι μετραει σωστα μετα την μετρηση του πηνειου ,σημαινει οτι οταν επιστρεφει ο διακοπτης,τοτε κατι-εστω και για λιγο- κανει σωστη επαφη....να ξανακοιταξεις την συνδεσμολογια γυρω απ τον διακοπτη και στην αναγκη αλλαξε τον. :36_1_37:

goldmaniac
06-01-2010, 21:58
σας αρεση η τυραννια η μαζωχιζεστε
2 οργανα ενα καπασιτομετρο και ενα πηνιομετρο 50 ευρουδακια και τελος
ριξτε την γνωση σας σε αλλα μηχανηματα
:36_13_14:

GeorgeGW
06-01-2010, 21:59
Geo.... οπως έκανες καλιμπραρισμα για τα πηνια ετσι γινεται και για τους πυκνωτες.....

GeorgeGW
06-01-2010, 22:04
Έχεις κλειστο το κυκλωμα... βαζεις το διακοπτη εκει που μετραει πυκνωτες... μετα εχεις το κουμπακι πατημενο.... και ανοιγεις την συσκευη ΟΝ... και μπενει στο μενου για τις ρυθμισεις πυκνωτων....

Geo
07-01-2010, 00:07
Έχεις κλειστο το κυκλωμα... βαζεις το διακοπτη εκει που μετραει πυκνωτες... μετα εχεις το κουμπακι πατημενο.... και ανοιγεις την συσκευη ΟΝ... και μπενει στο μενου για τις ρυθμισεις πυκνωτων....

Ολα αυτα τα κανει....
Μονο προβλημα οι πυκνωτες στην αρχη. Το Τime out to bgazei peripoy sta 2 deytera.
Παρη ξαναεγραψα οτι εχω 2 πηνιομετρα και 3 καπασιτομετρα. Απλα κατι μου αρεσε απο αυτο συν την ιδιοκατασκευη (παιδεμα) και ειπα να το κανω. Σημερα προγραμματισα αλλο ενα τσιπακι με τα ιδια αποτελεσματα. Μαλλον ειναι προβλημα λογου Α στο τελος του αριθμου....

panais
07-01-2010, 00:11
γιωργο σου ειπα οτι χρειαστηκε να κοιταξει αλλο προγραμμα ο βασιλης λογω ακριβως αυτου του α στο τελος

GeorgeGW
07-01-2010, 00:14
Ολα αυτα τα κανει....
Μονο προβλημα οι πυκνωτες στην αρχη. Το Τime out to bgazei peripoy sta 2 deytera.
Παρη ξαναεγραψα οτι εχω 2 πηνιομετρα και 3 καπασιτομετρα. Απλα κατι μου αρεσε απο αυτο συν την ιδιοκατασκευη (παιδεμα) και ειπα να το κανω. Σημερα προγραμματισα αλλο ενα τσιπακι με τα ιδια αποτελεσματα. Μαλλον ειναι προβλημα λογου Α στο τελος του αριθμου....

Ναι μπορει να ειναι και αυτο... < Α > γιατι εμενα τα βγαζει μια χαρα.... αλλα Geo.... προσεξε αμα θες να το χρησιμοποιησεις σαν συχνομετρο..... :36_2_35::36_2_35::36_2_35: πηγα να το δοκιμασω στο delta pulse να μετρησω την συχνοτητα γιατι δεν εχω κατι αλλο για μηχανημα μετρησης, δεν θυμαμε σε καποιο IC και στο μοσφετ την πυλη... και το #$%!#$^!@#$^ πηρανε μεντα οι NAND.... θελω να αλλαξω το τσιπακι με τις NAND τωρα.....
το βραχυκλωσα καταλαθος... αφου εκει που το Δελτα σφυριζε.... μετα ειχε σωπασει... :15_3_39:

Geo
07-01-2010, 09:02
Εαν το συνδεσες στο μοσφετ τι περιμεμες???? Πηρε το 4011 καμια 200ρια βολτ εισοδο και το εστειλες αδιαβαστο. Εαν θελεις να το χρησιμοποιεις σαν συχνομετρο να βαλεις ενα πυκνωτη 1 σε σειρα και μια ζενερ παραληλα για τις υπερτασεις.

GeorgeGW
07-01-2010, 10:12
ΝΑΙ..... ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ

Geo
07-01-2010, 13:00
Σημερα διαπιστωσα οτι εαν το ξεκινησω με βραχυκυκλωμενους τους ακροδεκτες δουλευει κανονικα. Μηπως ηθελε ετσι????

GeorgeGW
07-01-2010, 13:05
ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΗΝΙΟ.... ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΑΣ ΝΟΥΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ... ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.. ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ.. ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ

Geo
07-01-2010, 16:26
ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΗΝΙΟ.... ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΑΣ ΝΟΥΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ... ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.. ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ.. ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ

Σε εμενα δουλευει αναποδα. Στους πυκνωτες πρεπει να το ξεκιναω βραχυκυκλωμενο!!!!!! στο πηνιο δεν εχει προβλημα. Μαλλον ειναι καιρος να διαβασω το αρθρο:36_11_23:

GeorgeGW
07-01-2010, 17:23
:36_2_25: Ριξτο μια ματια

rider
09-01-2010, 13:06
http://global.ebay.com/9_Pins_ZIF_40_Microchip_PIC_Programming_Programmer _Kit/230415041857/item


μολις παρελαβα αυτο...ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΓΙΟΥΡΙΑ.. ηρθε στην πορτα μου..:36_13_14:

GeorgeGW
09-01-2010, 13:42
Για ΠΙΚ εγω εχω φτιαξει αυτο απο τα hlektronika.gr
"Mitsuko"
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=35739

GeorgeGW
09-01-2010, 19:07
Για ΠΙΚ εγω εχω φτιαξει αυτο απο τα hlektronika.gr
"Mitsuko"
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=35739


http://img41.imageshack.us/img41/2694/p1040906n.jpg

rider
26-01-2010, 18:56
(http://img513.imageshack.us/i/img0037kq.jpg/)

:36_6_6::36_6_6::36_6_6: