Γνωρίζει κάποιος τη μέθοδο διαχωρισμού χρυσού από άλλα διάφορα κράματα μετάλλων Π.Χ πως μπορεί να διαχωριστεί ο χρυσός από ένα κράμα μετάλλου που περιέχει χαλκό ή κασσίτερο.? Τι υλικά χρειάζονται και ποια χημικά λαμβάνουν χώρα για το διαχωρισμό. Ποιες είναι η αναλογίες? Έχω ακούσει για την ηλεκτρόλυση . Γνωρίζει κάποιος ή αν ξέρει κάποια άλλη μέθοδο? Πιστεύω πως κάποιος με καλές γνώσεις χημείας θα το χει.
Να είστε όλοι καλά. :15_4_129:
-
Κράματα Μετάλλων και ο διαχωρισμός χρυσού απο Αυτά.
-
Γνωρίζει κάποιος τη μέθοδο διαχωρισμού χρυσού από άλλα διάφορα κράματα μετάλλων Π.Χ πως μπορεί να διαχωριστεί ο χρυσός από ένα κράμα μετάλλου που περιέχει χαλκό ή κασσίτερο.? Τι υλικά χρειάζονται και ποια χημικά λαμβάνουν χώρα για το διαχωρισμό. Ποιες είναι η αναλογίες? Έχω ακούσει για την ηλεκτρόλυση . Γνωρίζει κάποιος ή αν ξέρει κάποια άλλη μέθοδο? Πιστεύω πως κάποιος με καλές γνώσεις χημείας θα το χει.
Να είστε όλοι καλά. :15_4_129:Με τηξη ,εχουν διαφορετικο σημειο τηξης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1 -
Με τηξη ,εχουν διαφορετικο σημειο τηξης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1Συμφωνώ φίλε μου. Και το Link Που μου παραθέτεις είναι κάτι το οποίο πριν ακόμη υποβάλλω την ερώτηση το διάβασα. Να σαι καλά πάντως. Εκείνο που με ενδιαφέρει , είναι το πως θα επιτευχθεί ο διαχωρισμός
-
Ο LUPUS το είπε πολύ σωστά & απλά… Βράζεις το υδροχλωρικό οξύ και ρίχνεις μέσα τον χρυσό..
Το Υδροχλωρικό οξύ είναι τόσο δυνατό που οποιοδήποτε άλλο μέταλλο εκτός του Χρυσού, το εξατμίζει.Υπόψιν οτι χρειάζεσαι μάσκα για αυτη την δουλειά και ΠΟΛΥ καλό εξαερισμό γιατί θα πας πρωτού προλάβεις να ολοκληρώσεις την διαδικασία..
Επίσης, αυτη η μέθοδος αφορά ψίγματα και όχι αντικείμενα μεγάλου όγκου, πχ νομίσματα, κοσμήματα κλπ.. -
Εγώ ήμουν σε κοντινή απόσταση και το παρακολουθούσα.. Δεν πέρνει πολύ ώρα η διαδικασία, εκτός και αν έχεις κανα μισόκιλο ψίγματα.. Αν πάλι θέλεις να βγάλεις τα καθαρά καράτια ενός κοσμήματος κλπ, μπορείς να διαβάσεις αυτο το tutorial (πρέπει να ξέρεις καλά Αγγλικά): http://www.wikihow.com/Refine-Gold
-
Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε στο μέγεθος κοσμημάτων η νομισμάτων ?
Φίλε μου γίνεται και σε μέγεθος κοσμημάτων και νομισμάτων αλλά χρειάζεται εργαστηριακός εξοπλισμός Χημείου (ειδικά γυάλινα πυράντοχα δοχεία)κ.λ.π.) Ο βρασμός γίνεται για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά και πάλι είναι πολύωρη. Πριν μερικούς μήνες σε κάποιο δορυφορικό κανάλι έδειχνε κάποιους Αμερικανούς που αγόραζαν σε πλειστηριασμούς αντικείμενα που περιείχαν πολύτιμα μέταλλα. Τους έδειξε κάποια στιγμή με το δοχεία με τα χημικά αλλά μέχρι εκεί. Δεν έδειξαν όλη τη διαδικασία. Αν έχεις κάποιο γνωστό χρυσοχόο σίγουρα θα ξέρει τη διαδικασία. Το θέμα για τους ερασιτέχνες είναι ότι δεν πωλείται στην αγορά ελεύθερα καθαρό υδροχλωρικό.
-
κύριοι καλησπέρα σε όλους σας .διαδοχικά θα ειθελα να κάνω μια πρόταση ανταλλαγής, για το μηχάνημα δίσκου που ζήτω είναι το cscope cs 4 mxi- η και της σειράς api cs4.δεκτη ανταλλαγή και συμφέρουσα θα έλεγα ευχαριστώ.
Τι σχεση εχει αυτο που εβαλες με το θεμα διαχωρισμου μεταλων φιλε?
-
Παιδιά κάποιο παρόμοιο ερώτημα ;
Ξέρει κανείς πως αφερουμε το χρυσό ,από τις ηλεκτρονικές πλακέτες ?Χημικα με διαλυματα https://www.youtube.com/watch?v=wMnR2divMlA
-
Χαίρετε οκ αν το ρωτάς τι σχεσει εχει αυτο που έβαλα για την αγγελια ειναι το οτι εχω να προτινω μια ανταλλαγή προς ενδιαφέρων,άπλα θα ειθελα το εξεις μηχάνημα δίσκου scope cs 4 mxi- η και της σειράς api cs4 οποίος το έχει ελαφρός μεταχειρισμενο εχω το να κάνουμε την ανταλλαγή ευχαριστώ.
-
Χαίρετε οκ αν το ρωτάς τι σχεσει εχει αυτο που έβαλα για την αγγελια ειναι το οτι εχω να προτινω μια ανταλλαγή προς ενδιαφέρων,άπλα θα ειθελα το εξεις μηχάνημα δίσκου scope cs 4 mxi- η και της σειράς api cs4 οποίος το έχει ελαφρός μεταχειρισμενο εχω το να κάνουμε την ανταλλαγή ευχαριστώ.
το καταλαβαμε φιλε μου ομως χωρις παρεξηγηση το νημα αυτο λεει για διαχωρισμο μεταλων με ηλεκτρολυση η με τηξη και οχι για διαχωρισμο σε εντοπισμο στοχου επρεπε να βαλεις το θεμα σου στις αγοραπολησιες η συις ανταλαγες μηχανηματων για να παρεις πιο γρηγορη απαντηση φιλικα γιαννης