Την καλημερα μου στο φορουμ,με πιρε ενας φιλοσ τηλεφωνο και με ροτουσε αν ξερω τη συμαινει η λεξη ΓΚΑΖΕΛΟ.Εχει εναν χαρτη και θελει να παρει μετρα απο το σταθερο γεια τον κολαουζο,το χαρτη γεια την ακριβια γραφει....μέτρα από Γκαζέλο τοσα βηματα,στο ιντερνετ με βγαζει αλα νταλον,επισεισ μου ειπε οτι ειναι αντάρτικο καθαρά ελληνικό η λεξη,αν εχει ακουσει κανενας θα ειναι ενθαρρυντικό,ευχαριστω.
-
μηπως εχετε ακούσει
@selini3 θα σου απαντησουν εδω οι ερευνητες..ελληνικος τοπικος χαρακτηρισμος ειναι..
οπως λενε καποιοι σγραβαλο, και αλλοι τσουγκρανα.. -
μηπως εχετε ακούσει
Ο/Η @Τσολιας είπε στο μηπως εχετε ακούσει:
αυτη ειναι συμπεριφορα αδερφων..ευγε φιλε μου arma..
ασε χρηστο απ το ιντερνετ το διαβασε και ο γιαννης
ειναι λεξη τοπικης διαλεκτου
ανννν ειναι -
μηπως εχετε ακούσει
@arma78 φιλε μου ειναι σε ορεινο χοριο στασει δεν εχει φαντασου να μπενεισ σε ενα κουτσοχορει ψιλα στο βουνο και πας σε καπιο κτιριο κατι τετιο μου ειπε οτι ειναι η τελοσ παντον φανταζετε
-
μηπως εχετε ακούσει
@selini3 ψαξε και για φυλακιο..ταιριαζει με αυτο που σου ειπε ο αδερφος..τι φυλακιο, τι δωματιο πετρινο..τα ιδια ειναι..
-
μηπως εχετε ακούσει
Ο/Η @selini3 είπε στο μηπως εχετε ακούσει:
@arma78 φιλε μου ειναι σε ορεινο χοριο στασει δεν εχει φαντασου να μπενεισ σε ενα κουτσοχορει ψιλα στο βουνο και πας σε καπιο κτιριο κατι τετιο μου ειπε οτι ειναι η τελοσ παντον φανταζετε
πανο αν σου ελεγε κατι συγκεκριμενο περα απ αυτην μονο την λεξη και οχι τι φανταζεται ισως γινοτανε καποιος συνδιασμος
-
μηπως εχετε ακούσει
@dimitrisps θα βρεθει οτι και ναναι δημητρη..ετσι οπως μιλαμε εμεις πανελλαδικως, ουτε ο μπαμπινιωτης με τα λεξικα δεν μας προλαβαινει..χε χε
-
μηπως εχετε ακούσει
@Τσολιας χαχα αρε τσολια καλα τα λεσ,μητσο δικιο εχεισ θα τον παρο φονι το απογευμα γειτι τορα ειναι στη δουλια.
-
μηπως εχετε ακούσει
εδώ στην περιοχη μου,,γκαζέλο αποκαλούσαν τις στασεις του τραίνου,,τα μικρά αυτά δωματιάκια...κάποιο απ αυτά,, σε να χωριό το οποίο είναι απ την εποχή της τουρκοκρατίας και είναι διαφορετικά φτιαγμένο,,λέγεται ότι το χρησιμοποιούσαν και σαν τουρκικο φυλάκιο...επομένως πολύ σωστή η σκέψη του φίλου Χρήστου..
-
μηπως εχετε ακούσει
@selini3 τοτε απαντηση θα σου δωσουν οι εκει κατοικοι..κινηση κομαντο..
ρωτα καμια ψυχη απο εκει.. -
μηπως εχετε ακούσει
@Τσολιας εκφραση στο μορια. εφτουνος εφτου= εκεινος..
μπαμπινιωτη, αυτοκτονα..χα χα -
μηπως εχετε ακούσει
καλημέρα ο δρόμος που παίρνει μπροστά από το νεστόριο αν τον συνεχίσεις σε κάποια φάση περνάς διπλα από μια ανατιναγμένη γέφυρα και συναντάς ένα χωριο εκεί έχει ανά κοινοτικό μάλλον κτίριο που γραφει σιδηροδρομικός σταθμός και στεγάζει ένα καφενεδάκι , ταχυδρομείο και κάτι ακόμα , μου έκανε εντύπωση και ρώτησα τον καφετζή τη σταθμός γραφει εδώ και μου είπε εδώ είχε gkatzelo γελώντας , δεν κατάλαβα πολλά πολλά και δεν ρώτησα τίποτα παραπάνω
Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
μηπως εχετε ακούσει
Ο/Η @arma78 είπε στο μηπως εχετε ακούσει:
εδώ στην περιοχη μου,,γκαζέλο αποκαλούσαν τις στασεις του τραίνου,,τα μικρά αυτά δωματιάκια...κάποιο απ αυτά,, σε να χωριό το οποίο είναι απ την εποχή της τουρκοκρατίας και είναι διαφορετικά φτιαγμένο,,λέγεται ότι το χρησιμοποιούσαν και σαν τουρκικο φυλάκιο...επομένως πολύ σωστή η σκέψη του φίλου Χρήστου..
Και στη δικη μου