@pro ...λιγα ειναι...τα οποια ειναι για λιγους...δυστυχως δεν ανηκω σε αυτους
-
Δοκιμαστήρια
@Σταύρος ίσως δε το διατύπωσα καλά.
Ήθελα να πω ότι προσπαθεί να κάνει ένα μηχάνημα με τα πλεονεκτήματα του παλμικού και τα πλεονεκτήματα του VLF άλλα από αυτή την εξέλιξη γεννιέται άλλο πρόβλημα.
Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που επενδύει αρκετά για την τεχνολογική της εξέλιξη.Να αγαπαμε τη μαθηση και να αποφευγουμε την αμαθεια
-
Δοκιμαστήρια
ΛΕΩΝ ,Υπάρχει μαγνητόμετρο όπως το magnasmart 1000 1200 ευρώ που πάει στα δύο μέτρα,αν όμως το έδαφος είναι κοκκινόχωμα δεν πάει δύο μέτρα ,όπως και τα υπόλοιπα παλμικά ,τα τεστ με τα φρεσκοσκαμένα δοκίμια σε μαλακό χώμα είναι εφικτό να το πιάνει το κιβώτιο στα δύο μέτρα. Τι λέει ο Κυρίτσης για το δοκίμι που έχει ένα ντουφέκι και έχει αναρτήσει video,πόσο βάθος είναι.
-
Δοκιμαστήρια
Με αφορμή την ανάρτηση του @twins είπα να δω μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του γραδιόμετρου *(κανένας δεν αναφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά των αισθητήρων),
ο ένας έλεγε ότι με μια 9V μπαταρία βρίσκει τούνελ και αυτοκίνητα στα 5 μέτρα, και ο άλλος στο επίσημο βίντεο της εταιρείας λέει στο 1:35 / 11:57
όσους ποιο πολλούς αισθητήρες προσθέσεις στο γραδιόμετρο τόσο ποιο βαθειά θα πάει χαχαχαχαχαχααα είχα 80 χρόνια να γελάσω έτσι λολ.
Τελικά ότι θέλει λέει ο καθένας ανεξέλεγκτα, αρκεί να πάρει τα φράγκα, και όμως πουλάνεβίντεο: [link text] https://www.youtube.com/watch?v=U4hWZ9qzR_8
Μία διευκρίνηση, προσωπικά επιβραβεύω την όλη προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που συμμετέχουν και προσπαθούν στα διάφορα Δοκιμαστήρια, τους αξίζει ένα ειλικρινές μπράβο.
Να αγαπαμε τη μαθηση και να αποφευγουμε την αμαθεια
-
Δοκιμαστήρια
@pro καλημέρα έχεις δει πολλά "γραδιομετρα" από κατόχους του χόμπι μας ?
και κάτι ακόμα το "γραδιομετρο" είναι ένα όργανο μέτρησης μαγνητικής διαφοράς πεδίου δεν βλέπει ευγενή μέταλλαΚαλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
Δοκιμαστήρια
@Σταύρος εγώ αυτό που ξέρω από την ενασχόληση μου είναι πως κανένα χρυσοθηρικό μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει έστω και ένα υποτυπώδες διαχωρισμό ευγενή / σιδηρομαγνητικά στα 2 μετρα
τελικά μπερδέψαμε τα γεωφυσικά όργανα με τα "χρυσοθιρικα" σταυρο μου
όσο για την μέθοδο που προτείνεις ναι σύμφωνο απόλυτα μαζί σου η συνεργασία τον μηχανημάτων είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει για να έχουμε αποτέλεσμαΚαλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
Δοκιμαστήρια
@pro ανάλογα με το τι όργανο ανίχνευσης χρησιμοποιούμε και το ποσο βάθος
βασικά εάν μετρήσω με ένα παλμικό πχ 50 πόντους τότε θα έχω το ίδιο σήμα
εάν μετρήσω με το "μινελαμπ" τότε θα δω σίδερο
εάν μετρήσω με το profiler τότε δεν θέλω να πω τα αποτελέσματαΚαλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
Δοκιμαστήρια
Ο/Η @twins είπε στο Δοκιμαστήρια:
ΛΕΩΝ ,Υπάρχει μαγνητόμετρο όπως το magnasmart 1000 1200 ευρώ που πάει στα δύο μέτρα,αν όμως το έδαφος είναι κοκκινόχωμα δεν πάει δύο μέτρα ,όπως και τα υπόλοιπα παλμικά ,τα τεστ με τα φρεσκοσκαμένα δοκίμια σε μαλακό χώμα είναι εφικτό να το πιάνει το κιβώτιο στα δύο μέτρα. Τι λέει ο Κυρίτσης για το δοκίμι που έχει ένα ντουφέκι και έχει αναρτήσει video,πόσο βάθος είναι.
Φιλε μου δεν θελω να σε προσβαλω...αλλα αυτο που λες δεν ισχυει..ειδικα για κιβωτιο στα δυο μετρα...το Μαγνητικο Πεδιο δεν θωρακιζεται απο κοκκινοχωματα και γενικα...αυτο που λες δεν μπορει να γινει ουτε με μαγνητομετρο τον 1000 ευρω αλλα ουτε και με 10.000 ευρω...εχουμε Μαγνητομετρο εδω και μια δεκαετια και εχουμε αρκετα καλη εμπειρια το τι δυνατοτητες υπαρχουν...
Η δυνατοτητα ολων σχεδον τον σοβαρων μαγνητομετρων ειναι αναλογα,το τι εμβαδο και ποσο βαρος εχει αυτο που ψαχνουμε..φαντασου οτι μαγνητομετρα χρησιμοποιουν για να εντοπιζουν και Ναυαγια...που ειναι αρκετων ομως δεκαδων κιλων-τοννον!!
Υ,Γ. Ειδικα για κιβωτια μπορω να σου πω ποσα και ποσο βαθος ειναι εφικτο να παει κατω
-
Δοκιμαστήρια
@Λεων Πες μας φίλε αν εχεις την καλοσύνη να μάθουμε και εμείς ένα κιβώτιο μεταλλικό μέχρι τι βάθος μπορεί να το ανιχνεύσει?
Ο επιμένων νικά!!!
-
Δοκιμαστήρια
@soulis1 Δεν είπα ότι βλέπει ευγενή μέταλλα είπα ότι δε βλέπει τούνελ άλλα οι έμποροι λένε ότι βλέπει . Όλα αυτά τα εμπορικά μαγνητόμετρα δεν αναφέρουν τίποτα τι αισθητήρες έχουν πόσο γρήγορα είναι τι ανάλυση έχουν κλπ.
τα 1000-1200 ευρώ δεν είναι μικρο ποσό . Μηχανήματα για χόμπι και έφτασαν στις 50000 ευρώ
και το Iphone διαθέτη μαγνητόμετροΝα αγαπαμε τη μαθηση και να αποφευγουμε την αμαθεια
-
Δοκιμαστήρια
Ο/Η @loukilouk είπε στο Δοκιμαστήρια:
@Λεων Πες μας φίλε αν εχεις την καλοσύνη να μάθουμε και εμείς ένα κιβώτιο μεταλλικό μέχρι τι βάθος μπορεί να το ανιχνεύσει?
Ενα κιβωτιο που εχουμε θαμμενο στο 1.50 μετρο το πιανει με 25-30 nt μεταβολη...οι διαστασεις του κιβωτιου ειναι 32 μηκος επι 7 πλατος...το οποιο ζυγιζει 1654 γραμμαρια
Δεν θυμαμαι σε ποια ενοτητα ειναι εδω μεσα..ειχα ανεβασει πριν χρονια το Δοκιμαστηριο με τα τεστ και τα θαμμενα αντικειμενα. μπορειτε να ψαξετε ή να ρωτησετε τη χριστινα που το εχει βαλει
| last edited by Λεων Φήμη: 439 | Δημοσιεύσεις: 3454 -
Δοκιμαστήρια
Ο/Η @soulis1 είπε στο Δοκιμαστήρια:
@Σταύρος εγώ αυτό που ξέρω από την ενασχόληση μου είναι πως κανένα χρυσοθηρικό μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει έστω και ένα υποτυπώδες διαχωρισμό ευγενή / σιδηρομαγνητικά στα 2 μετρα
τελικά μπερδέψαμε τα γεωφυσικά όργανα με τα "χρυσοθιρικα" σταυρο μου
όσο για την μέθοδο που προτείνεις ναι σύμφωνο απόλυτα μαζί σου η συνεργασία τον μηχανημάτων είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει για να έχουμε αποτέλεσμαΣούλη , εγώ αυτό που ανάφερα είναι ότι μπορούμε μετά από κάποιες προϋποθέσεις ( μέγεθος στόχου & ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές ) να έχουμε 100% απόλυτο διαχωρισμό στα 2 μέτρα , αρκεί να εργαστούν δυο μηχανήματα.
-
Δοκιμαστήρια
@Λεων διαβασα κ εγω καπου οτι τα μαγνητομετρα κ τα γραδιομετρα εντοπιζουν ανωμαλιες απο 1 εως 2 μετρα κ λιγο παραπανω αναλογα τον σενσορα κ την διαταξη του η των
-
Δοκιμαστήρια
Και από το δοκιμαστήριο της συνάντηση στην Νέα Ρεδεστό τον Οκτώβριο του 2016 , scan με το ppm 1 οβίδα θαμμένη στα 180 cm.
Μέγεθος οβίδας : https://ibb.co/iYZPFU