Μετά από πάλλα χρόνια ενασχόλησης με το χόμπι πιστεύω ακράδαντα ότι το 80% που ασχολούνται με την χρυσοθηρια στην χώρα μας είναι άνθρωποι με δεισιδαιμονίες που έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και με τέτοιους τρόπους προσπαθούν να βρούνε θησαυρούς ενα 15% είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτό το 80% πουλώντας τους το όνειρο και ένα μόλις 5% ψάχνουν θησαυρόυς με γνώμονα την λογική.....
-
Το μοναδικό χόμπι.
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Το μοναδικό χόμπι.:
Μετά από πάλλα χρόνια ενασχόλησης με το χόμπι πιστεύω ακράδαντα ότι το 80% που ασχολούνται με την χρυσοθηρια στην χώρα μας είναι άνθρωποι με δεισιδαιμονίες που έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και με τέτοιους τρόπους προσπαθούν να βρούνε θησαυρούς ενα 15% είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτό το 80% πουλώντας τους το όνειρο και ένα μόλις 5% ψάχνουν θησαυρόυς με γνώμονα την λογική.....
επαυξανω
-
Το μοναδικό χόμπι.
@Kostas-13 αδερφέ το ψάξιμο για μένα είναι η καλή παρέα και αυτό το άγνωστο που βγάζεις από το βουνό και μετά για τσίπουρο σε μια πιγι
-
Το μοναδικό χόμπι.
Μιας και είναι μεγάλο το θέμα της λογικής του καθενός θα ήθελα οποιος νομίζει ότι είναι μέσα στο 5% με γνώμονα την λογική του να μας πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος αναζήτησης θησαυρών.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Το μοναδικό χόμπι.
@italos2 γεια σοπυ φιλε για μενα ο σωστος μαλλον ο ενδεδειγμενος εξαρτατε απ τ περιπτωση και τις συνθηκες...απο κει κ περα μεντιουμ βεργες κ δισκακια του 100ρικου η διαφορα πλαστικα με λαμπακια σε κατατασουν στο 80% για μενα τζαμπα βενζινες καιν
-
Το μοναδικό χόμπι.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα. Και κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Το επίπεδο γνώσεων σε εμπειρικό επίπεδο πέφτει ραγδαία σε μια εποχή που ο καθένας διαβάζει από δεκάδες πηγές και μαθαίνει. Αυτές τις πηγές όμως της γνώσης ο καθένας τις ερμηνεύει κατά το δοκούν. Αμέσως με το που μάθει κάποιος κάτι δεν θα πάει το μυαλό του στη δουλειά αλλά στην ευκολη λυση. Δεν μπορούν να βγάλουμε ούτε ένα διφραγκο, σαν σύνολο. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Αλλά γιατί φτάσαμε όπου έχουμε φτάσει??? Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και ταμείο. Βασικά ο πρώτος λόγος είναι οικονομικός. Το να πάει κάποιος στο βουνό είναι από είκοσι ευρώ και πάνω. Και πόσες φορές θα πάει με τον άλφα και με τον βήτα??? Και γιατί να στηριχτεί στον άλφα και στον βήτα και όχι στον εαυτό του??? Το χόμπυ θέλει δουλειά, δεν είναι λαχείο. Εκεί πάνω έρχονται αυτοί που θέλουν να δώσουν λύσεις. Έχουν κάνα χαρτί που να λέει ότι ξέρουν??? Τι χαρτί να έχει ο καθένας όταν το μεγαλύτερο ποσοστό κινείται σε πλαίσια μη νομιμότητας. Σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα. Και τα μοντέλα που δουλεύονται στην Ελλάδα είναι δύο ....της απόστασης και του βάθους. Φτάνουν αυτά??? Όχι βέβαια. Κι που ο καθένας δεν είχε χρήματα για να κινηθεί με πρώτον εμένα βγαίνει και η ραβδοσκοπια επί χάρτου. Σε ομάδες στο φεισμπουκ γίνεται χαμός. Κάθε δύο μήνες βγαίνει κι ένα φρούτο και βάζει τον άλλον που να σκάψει. Όλοι θέλουν να τους πει που είναι. Και ούτε δεν έχει περπατήσει το μέρος που ανέβασε φωτογραφία. Άρα από εμπειρίες μηδέν. Όποιος λέει αλήθεια τον πήρε και τον σήκωσε. Έχω και μια ομάδα για να γράφω, αλλά εγώ τα λέω εγώ τ ακούω. Όλοι θέλουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αυτοί όμως που πάνε βήμα βήμα τους βλέπεις και τους χαίρεσαι. Αυτά είναι τα βασικά σημεία που συμβαίνει ότι συμβαίνει που έγραψε ο Κώστας. Γνώμη μου
-
Το μοναδικό χόμπι.
Μόλις δώ τα χέρια του και την κοιλιά του, βγάζω το πρώτο συμπέρασμα αν είναι χρυσοθήρας ή της προσκολλήσεως. Με το που ανοίξει και το στόμα του σε ένα λεπτό αντιλαμβάνεσαι με τί έχεις να κάνεις.
Το 5% που έδωσε ο Κώστας, είναι πολύ υψηλό. Κατά την άποψή μου, είναι λιγότερο από 1%. -
Το μοναδικό χόμπι.
@italos2 Και το 5% που πανε με την λογικη, στο τελος καταληγουν στο 80%. Το χόμπι αυτο δεν θελει λογικη, θελει !!τρελο ψυχολοφαντασια!!!
Manus manum lavat!
-
Το μοναδικό χόμπι.
Χαιρετώ τη παρέα. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Kostas13 και με τον Δάσκαλο Βαγγέλη. Επίσης , επειδή παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα , ομάδες στο facebook , κάνω την εξής παρατήρηση : δεν έχει βγει κάποιος και να πεί , και να δείξει , "να μάγκες" εγώ έβγαλα αυτά, τίποτα....μόνο φωτογραφίες....σημάδια, πολλές φορές επαναλαμβανόμενα .... και πάλι φώτο από σημάδια...κ.λ.π. και μετά υπάρχουν και οι "κόντρες" με το ποιο καλό μηχάνημα , "το τάδε είναι το πιο καλό" , εκείνο θα σου κάνει δουλειά. κ.λ.π. σαν να υπάρχει μια "Καμόρα" ....ένα πράμα.... Μόνο εδώ μέσα "Στα ψαχτήρια" βλέπω 5-10 σοβαρούς που απαντούν σε ερωτήματα "νεων" και δίνουν κάποιες συμβουλες.... και υπάρχει μια κάπως πιο σωστή ενημέρωση.
-
Το μοναδικό χόμπι.
Ενα ωραιο θεμα προς συζητηση ..
Η αποψη μου ειναι οτι για καποιους ειναι χομπυ, για αλλους αποτελει καποιο εξτρα εισοδημα, για αλλους ενα παθος αναζητησης και εξερευνησης, για αλλους
αρωστια κανονικη .. και παει λεγοντας.
Δεν μπορει κανεις να κρινει ομως καποιον καθως υπαρχουν διαφορετικοι τυποι ερευνας και ο καθενας μας εχει κατι αλλο στο μυαλο του απο μας σε καποιες περιπτωσεις.
Δεν θα ηθελα να αναφερθω σε ποσοστα καθως κατι τετοιο θεωρω ειναι αβασιμο, μη μετρησιμο, μα θα ανφερθω στη λογικη της ερευνας η οποια και παλι διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και σε αρκετες περιπτωσεις αλλαζει με την παροδο των χρονων στην αναζητηση κι αν δε συμβει αυτο κατι παει στραβα, ειναι το μονο σιγουρο.
Σκεφτειτε λιγο πολυ το πως ξεκινησαμε και πως εξεληχθηκαμε ολοι μας στην πορεια, οι εμπειρίες μας ειναι αυτες που καθοριζουν και χαραζουν στην τελικη την ολη μας σκεπτικη πανω στην αναζητηση.
Η λογικη λοιπον πανω στην ερευνα ερχεται μεσα απο επιτυχιες και αποτυχιες, διοτι τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσματος.PS
-
Το μοναδικό χόμπι.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όπως ξεκινήσεις έτσι θα πορευτείς και εξηγώ... Ξεκινάς με ανιχνευτές με τα χρόνια θα εξελιχθείς πάνω σε αυτό,ξεκινάς με ράβδοπια και αλλά μεταφυσικά με τα χρόνια θα εξελιχθείς πάνω σε αυτά....
Πήγα που λέτε μία φορά σε έναν φίλο να του σκανάρω με το παλμικο σε ένα χωράφι του δένω τι παλμικό και του λέω πού ακριβώς θέλεις να κοιτάξω και εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο του και μιλάει με κάποιον κύριο αυτός από το τηλέφωνο βάση δορυφόρου με κατεύθυνε πού να σκανάρω, το έκανα για να μη χαλάσω το χατίρι του φίλου αφού δεν βρήκαμε κάτι στο ακριβές σημείο που μας υπέδειξε τηλεφωνικώς και βλέποντας μέσω δορυφόρου μου είπε....φιλαρακι έχεις χαλασμένο πηνίο στο μηχάνημα σου και να το στείλεις για επισκευή και βέβαια η απάντησή μου ήταν ότι έχει δίκιο και άμεσα θα το στείλω και θα ξανά έρθω να σκανάρω.....😀
-
Το μοναδικό χόμπι.
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Το μοναδικό χόμπι.:
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όπως ξεκινήσεις έτσι θα πορευτείς και εξηγώ... Ξεκινάς με ανιχνευτές με τα χρόνια θα εξελιχθείς πάνω σε αυτό,ξεκινάς με ράβδοπια και αλλά μεταφυσικά με τα χρόνια θα εξελιχθείς πάνω σε αυτά....
Πήγα που λέτε μία φορά σε έναν φίλο να του σκανάρω με το παλμικο σε ένα χωράφι του δένω τι παλμικό και του λέω πού ακριβώς θέλεις να κοιτάξω και εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο του και μιλάει με κάποιον κύριο αυτός από το τηλέφωνο βάση δορυφόρου με κατεύθυνε πού να σκανάρω, το έκανα για να μη χαλάσω το χατίρι του φίλου αφού δεν βρήκαμε κάτι στο ακριβές σημείο που μας υπέδειξε τηλεφωνικώς και βλέποντας μέσω δορυφόρου μου είπε....φιλαρακι έχεις χαλασμένο πηνίο στο μηχάνημα σου και να το στείλεις για επισκευή και βέβαια η απάντησή μου ήταν ότι έχει δίκιο και άμεσα θα το στείλω και θα ξανά έρθω να σκανάρω.....😀
Κουφαθηκα με αυτο που ακουσα φιλε... -
Το μοναδικό χόμπι.
@Kostas-13 Και που να δεις και τον αλλον, που κανει την μετρηση και μετα θελει μπανιερα γεματη με γαλα, σαν την κλεοπατρα, μεν να ξεπλενει την ραδιενέργεια απο πανω του. Αυτο το χομπι εχει πολλους...
Manus manum lavat!