Ο μόνος άνθρωπος στο ελληνικό youtube που θεωρώ μιλάει πάντα με τη λογική πανω στο χόμπι μας θέτει πολύ εύλογα ερωτήματα για τις πυρκαγιές...
Youtube Video
-
Εύλογα ερωτήματα...
@pro ποια χάμπουργκερ φίλε μου;τον Αμαζόνιο τον έκαψαν για να παράγουν παραπάνω σόγια και καφέ.μην τα ρίχνετε όλα στο βωμό της κρεατοφαγιας,όπως λένε ότι τα παραγωγικά ζώα φταίνε για την κλιματική αλλαγή.οι οποίοι αυτοί που την υποστηρίζουν η μία γκάζια από τα αυτοκίνητα τους βγάζουν παραπάνω διοξειδίο από έναν επαγγελματίκο σταύλο...
Στην Ελλάδα έχεις δει πολλά χάμπουργκερ;;;γιατί εγώ βλέπω σιδερένιο μλκιες που οι μισές ούτε καν δουλεύουν.αλλα είπαμε Siemens μίζες μπίζνες....τόσα εκατομμύρια χρόνια με φωτιά μαγειρεύουμε,με ζώα τρεφόμαστε και έχουμε τζάμπα οργανικές ουσίες ώστε να παράγουμε και τα λαχανικά μας.αυτο δεν θέλουνε να παράγουμε και να μας ταϊζουν τις μιξες των εργαστήριων τους...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Εύλογα ερωτήματα...
Να διευκρινίσουμε λίγο οι ομάδες δασοπροστασίας ερευνάς και διάσωσης
Είναι μη κυβερνητική οργάνωση και απαρτίζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους
Εθελοντές!!!
τώρα αν οι εκπαιδευμένοι δεν μπορούν να αλλάξουν συχνότητες
καλά θα είναι να κάτσουν σπίτι τους και να μην μπλέκουν στα ποδάρια άλλων
γιατί μόνο ζημιά κάνουν!!!
Επίσης στο θέμα του Μάντη όλοι θα μπορούσαν να είναι εκτός από αυτόν τον
Μπινε τον νομοθέτη που έβαλε την παραπομπή στις καμένες εκτάσεις
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αλλαγή χρήσης γης όταν είναι να δημιουργηθούν
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ για αυτό να μην κάνετε σενάρια και αναρωτιέστε το από πού γνώριζαν ότι θα μας κάψουν?
Απλά ήταν επισήμανση από σκεπτόμενους ανθρώπους!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!| last edited by panasss Φήμη: 3702 | Δημοσιεύσεις: 9236 -
Εύλογα ερωτήματα...
@pro θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι οι εισαγωγές γίνονται από τους εμπόρους και τα ελληνικά προϊόντα μένουν απόλυτα και καταλήγουν στις χωματερές.αυτο γίνεται γιατί θέλουν να καταστρέψουν τον ντόπιο παραγωγό σε όλους τους τομείς.δεν φταίνε ούτε οι τουρίστες ούτε ο πληθυσμός της χώρας μας.ασε τι λέει η κάθε ΜΚΟ που κωνομαει παγκόσμια τους έχουμε δει όλους.την κλιματική αλλαγή την φτιάχνουν οι ίδιοι,και μην φοβάσαι ο Αμαζόνιος θα μηνει όπως έχει γιατί;γιατί είναι τα φίλτρα για τα εργοστάσια των Αμερικανών, χρηματιστήριακο παιχνίδι.
Youtube VideoΧρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Εύλογα ερωτήματα...
Τον κ. Μπαιμπάκη πάντα τον έβλεπα σαν τον τύπο που πάει και ανοίγει ένα saloon (μπαράκι) στις πόλεις των χρυσοθήρων της Αγριας Δύσης, καλή ώρα σαν τον τύπο που δηλώνει ότι δεν είναι χρυσοθήρας, αλλά ανακατεύεται με τους χρυσοθήρες και τα χρυσοθηρικά θέματα. Δεν περίμενα βέβαια να δηλώσει αγανακτισμένος για τις φωτιές και να αναπαράγει τις πιό διαστρεβλωμένες αρλούμπες του διαδικτύου και κάποιων ΜΜΕ.
- Αν οι της αυτοαποκαλούμενης Ομάδας Διάσωσης και Πυρόσβεσης δεν γνωρίζουν πώς να διαχειρισθούν τους ασυρμάτους που διαθέτουν, απλώς δεν πρέπει για κανένα λόγο να τους διαθέτουν, να τους μοστράρουν ή να μας ζητάνε βοήθεια στα αυτονόητα. Στην αλλαγή συχνοτήτων. . Διότι μόνοι τους παραδέχονται ότι έκαναν μουνί όλες τις υπηρεσιακές επικοινωνίες και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές. Και δεν έχει καμία υποχρέωση ο κάθε Δκτής Πυροσβεστικού Κλιμακίου να στέλνει σε κάθε χωριό που καύλωσε να συστήσει ανεκπαίδευτη (ακόμη και στα πιό απλά πράγματα, της διαχείρισης των επικοινωνιών) ομάδα διάσωσης, Αξκούς για συντονισμό . Συντονισμό σε τί, και με ποιούς. Αφού είναι πολίτες και άν θέλουν, πάνε σε ένα σημείο, αν δεν θέλουν, πάνε για μπάνια. Εκεί που υπάρχει ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη, ισχύει ότι ισχύει για εμάς περίπου με τα ΤΕΑ . Δηλαδή, εκπαίδευση-εξοπλισμός-ασκήσεις- τακτή παρουσία.
- Προφανώς ο κ. Μπαιμπάκης δεν ξέρει ότι οι λεγόμενοι Δασικοί Χάρτες που αναρτήθηκαν, ανακλήθηκαν για διόρθωση, διότι έγιναν με αεροφωτογραφίες του 1945 (αυτές που βλέπουν αρκετοί από μάς στο Κτηματολόγιο), όπου οι παλιές χορτολιβαδικές εκτάσεις, μαζί με ρουμάνια της εποχής χαρακτηρίστηκαν δάση, ενώ σήμερα είναι αστικές περιοχές ή επίσημα χαρακτηρισμένοι οικισμοί, ή αγροτικές περιοχές στις περισσότερες των οποίων έχει γίνει Αναδασμός Εκτάσεων, ή έχουν δοθεί Κλήροι,
3....Επειδή άλλος ένας αγράμματος -κόπανος σύμβουλος ενός χωριού πέταξε μιά κοτσάνα, όλοι οι ψεκασμένοι το έβαλαν σαν φωτεινή επιγραφή. Το στήσιμο αιολικών πάρκων σε δασικές περιοχές προβλέπεται από το νόμο (σαν έργο εθνικού συμφέροντος, απεξάρτησης από εισαγωγή ενέργειας από το εξωτερικό. Είναι στην ίδια κατηγορία με τη δυνατότητα να γίνουν στρατιωτικές υποδομές εντός του δάσους (Σύνταγμα, αρθρο 24, παρ.1).
Αν όμως το δάσος μιας περιοχής καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς, η περιοχή, αυτομάτως κηρύσσεται αναδασωτέα και ισχύει το Αρθ 117, παρ3 του Συντάγματος, η οποία απαγορεύει ρητώς κάθε δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου και των αιολικών πάρκων.
Αρα, αν καεί μιά έκταση, ο κάτοχος της άδειας μένει με το χαρτί στο χέρι και κλαίει τα ΄'οποια έξοδα έχει κάνει για αδειοδότηση και παραγγελία γεννητριών (2 έως 5 εκατομμύρια εκάστη).
Για να μην αναφέρουμε πόσο θετικό είναι το άνοιγμα δρόμων στο δάσος, αφού ο πρώτος που ωφελείται, είναι η παράμετρος της πυρόσβεσης. - .. Για τους ρουμάνους. Φαίνεται δεν ξέρει ο κ. Μπαιμπάκης πόσοι ξένοι έρχονται μόνο για τις φωτογραφίες. Το κάναμε και εμείς πολλές φορές και είναι ένα καλό διεθνές παιχνίδι εντυπώσεων. Αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν έρχονται με τον εξοπλισμό τους. Μαντραχαλέους για να στείλω να σβήσουν φωτιά, βρίσκουμε και μεταξύ μας.
5.... Κ. Μπαιμπάκη, ο εμπρηστής, δεν θα πάει με κάποια επιγραφή στο κούτελο να γράφει """εμπρηστής"" . Θα κινείται ανάμεσα στον αλαφιασμένο κόσμο -πάντα με συνοδό- με κάποια στολή που θα γράφει πχ """ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ''', ή κάποιας ΜΚΟ πχ Ομάδα Διάσωσης Κολοπετεινίτσας, θα φοράει fullface ή κράνος πάντα, και αν κατα τύχη τον υποψιαστείς, θα βρείς επάνω του τέτοια ""αθώα""ευρήματα. Ούτε γκαζάκια, ούτε στουπιά, ούτε εύφλεκτα υγρά. Κι αν επιμένετε ακόμη στο """τυχαίο"", τότε μάλλον δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. - Τέλος να πώ για το αχαρακτήριστο των προσλήψεων που αναφέρατε στο βίντεο. Η πρώτη πράξη με την οποία καταπιάνεται μιά κυβέρνηση, είναι η εκτίμηση του Εθνικού Κινδύνου. Αν λοιπόν εκτιμήθηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνει πρόσληψη στρατιωτικού και αστυνομικού προσωπικού, αυτό είναι μιά κεντρική επιλογή, καθώς ο καθένας καταλαβαίνει ότι μπροστά στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κίνδυνο, δεν μπορείς να στειλεις ούτε πυροσβέστες στο μέτωπο, ούτε πυροσβεστικά αεροπλάνα εναντίον τουρκικών F-16 και φυσικά ούτε μπορείς να στείλεις υγειονομικούς να συλλάβουν τον δολοφόνο, τον ναρκέμπορα, τον εκβιαστή, τον εμπρηστή.
Αλλά ακόμη και σ' αυτό, δες τε λίγο τα επίσημα στοιχεία. Ο μεγαλύτερος στόλος πυροσβεστικών αεροσκαφών στον κόσμο ανα κάτοικο, αύξηση αριθμού πυροσβεστών κατά 46% και αύξηση κονδυλίων για πολιτική προστασία κατα 45+% από πέρσι. Και παρόλα αυτά, όλα τούτα δεν ήταν ικανά να σταματήσουν 586 φωτιές εντός 8 ημερών. Όταν μάλιστα, ενώ σβήνεις φωτιά στο μέτωπο που έχεις μπροστά σου, κάποιοι έρχονται αλαλάζοντας να προλάβουν να σε πάρουν από εκεί που σβήνεις, γιατί από κάποιο μυστηριώδη λόγο, άναψε πίσω σου πυρκαιά από το πουθενά και προλάβαινες δεν προλάβαινες να φύγεις και να μην εγκλωβιστείς σαν το ποντίκι.
Κράτα λοιπόν το θυμό σου και διοχέτευσέ τον εκεί που πρέπει. Στην Ομάδα που τό' παιζε ομάδα πυρόσβεσης χωρίς να ξέρουν τί να κάνουν, τον βλαχοδήμαρχο που έκανε πεζοδρόμια στο χωριό σου με λεφτά της πολιτικής προστασίας και δεν καθάριζε ένα χαντάκι ή δεν έκανε μιά στοιχειώδη αντιπυρική ζώνη, ή γιατί στη θέση του συμβούλου πολιτικής προστασίας του Δήμου, έβαλε κάποιον ανίκανο να δέσει τα κορδόνια του.. Οι υπηρεσίες με το πέρασμα τις μπόρας, αποδίδουν ευθύνες. Και αυτές είναι από ψηλά μέχρι χαμηλά. Αλλά δυσδιάκριτες στον απλό κόσμο, καθώς αφορούν φακέλους, προαγωγές, στασιμότητες και μεταθέσεις .
Αν ξέχασα κάτι από αυτά που έθεσες θα επανέλθω
-
Εύλογα ερωτήματα...
Ο/Η @Chris1 είπε στο Εύλογα ερωτήματα...:
Αν όμως το δάσος μιας περιοχής καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς, η περιοχή, αυτομάτως κηρύσσεται αναδασωτέα και ισχύει το Αρθ 117, παρ3 του Συντάγματος, η οποία απαγορεύει ρητώς κάθε δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου και των αιολικών πάρκων.
Αρα, αν καεί μιά έκταση, ο κάτοχος της άδειας μένει με το χαρτί στο χέρι και κλαίει τα ΄'οποια έξοδα έχει κάνει για αδειοδότηση και παραγγελία γεννητριών (2 έως 5 εκατομμύρια εκάστη).
==================================================================διάβασε τι έγραψα ψάξτο και τα λέμε!!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Εύλογα ερωτήματα...
Ο/Η @panasss είπε στο Εύλογα ερωτήματα...:
Ο/Η @Chris1 είπε στο Εύλογα ερωτήματα...:
==================================================================διάβασε τι έγραψα ψάξτο και τα λέμε!!!!
Όταν το βρεις θα έχεις και εικόνα σχετικά με την προεδρία γιατί δεν είναι άλλο πρόσωπο?????
Εύλογα ερωτήματα...
@Chris1 γιατί τα δύο αιολικά πάρκα της Μεσσηνίας πριν κατασκευαστούν,τα βουνά καιγοντουσαν επί 10-15 χρόνια;;;;;στην Ναύπακτο,στην Εύβοια,στην Αργολίδα και σε άλλες πολλους νόμους;
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Εύλογα ερωτήματα...
@pro δεν λέω ότι δεν γίνεται αυτό που αναφέρεις,αλλά τους συμφέρει να κάνουν την τρίχα τριχιά προς δικό τους οικονομικό όφελος.οπως πχ το κάπνισμα βλάπτει,δεν το απαγορεύουμε αλλά το φορολογούμε 1000% πάνω από την αξία του.
Εύλογα ερωτήματα...
Επομένως όλες αυτές οι πυρκαγιές προέρχονται από την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της θερμοκρασίας?.... Αν είναι έτσι τότε ο νόμος περί αναδάσωσης που αναφέρεις θα πρέπει να αλλάξει διότι είναι ξεπερασμένος με τα τωρινά δεδομένα του περιβάλλοντος και πάλι θα ξανακαούν οπότε θα πάει μάταιος ο κόπος της αναδάσωσης.. Καλύτερα τότε να μπουν οι ανεμογεννήτριες να τελειώνουμε... Παρά να ξανακαούν από την "κλιματική αλλαγή" που λένε.
Ο επιμένων νικά!!!
-
Εύλογα ερωτήματα...
@loukilouk το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουμε υποκοριστικό δηλαδή πευκακι ελατακι δενδράκι κλπ θα έχουμε μόνο αψιλες ανεμογεννήτριες
Εύλογα ερωτήματα...
@loukilouk
φίλε μου δεν κατάλαβες μάλλον τί είπα.Το ξαναλέω
Ο νόμος με τους δασικούς χάρτες αποσύρθηκε, διότι κρίθηκε εντελώς εκτός πραγματικότητος, καθώς στηρίχθηκε αποκλειστικά στις αεροφωτογραφίες τους 1945. Εποχή που το 90% των σημερινών γεωργικών εκτάσεων ήταν ακαλλιέργητες χορτολιβαδικές εκτάσεις, διάσπαρτα δέντρα και ρουμάνια (μικρά δάση. Οι οποίες στην πλεινότητα σήμερα μετά και τους αναδασμούς, έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες με κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας ως αγροί. Παρομοίως, πολλές από τις τότε χορτολιβαδικές ιδιόκτητες εκτάσεις, σήμερα είναι οικισμοί. Πχ, ακόμη και στο κέντρο του Περιστερίου, οι τότε χάρτες τους εμφανίζουν ως δάση, η ιδιοκτήτρια Εκκλησία τους δηλώνει ως δασικές εκτάσεις και στην πραγματικότητα είναι η μία πολυκατοικία πάνω στην άλλη, και μάλιστα με τιτλους ιδιοκτησίας, μετά από σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Για να μην αναφέρουμε τις επεκτάσεις χωριών και πόλεων , με νέα ρυμοτομικά σχέδια, τα οποία όμως οι δασικοί χάρτες δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους.
Αποσύρθηκαν λοιπόν για να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφήσεις νεωτέρων χρόνων, οι οποίες λαμβάνουν υπ' όψιν τους τις παραμέτρους που ανέφερα.
Τα παραπάνω γνωρίζω, καθώς είμαι κάτοχος οικοπέδου 10 στρεμμάτων στο Αλεποχώρι με πιστοποιητικό της δασικής υπηρεσίας κατά τη σύνταξη τοπυ συμβολαίου ότι ΔΕΝ είναι δασική έκταση, αλλά στους δασικούς χάρτες εμφανίσθηκε ως μέρος δάσους. Όταν απευθύνθηκα στην Δασική Υπηρεσία, μου έδειξαν τοις σχετικές φωτογραφίες και φυσικά μου υπέδειξαν την νόμιμη οδό για τα περαιτέρω. Ευτυχώς αποσύρθηκε και θα δούμε τη νέα κατάσταση όπως θα υποτυπωθεί.
Τώρα ώς προς τα αιολικά πάρκα, ισχύουν όσα έγραψα για τα δύο άρθρα του Συντάγματος και για όποιον θέλει μπορεί να δεί και την σχετική ερμηνεία που έβγαλε το ΣτΕ και δικαιολογεί απολύτως την εγκατάστασή τους , καθώς η ενεργειακή αυτάρκεια μιάς χώρας είναι μιά ανάγκη εκ των ων ούκ άνευ, ώστε να μη χορεύεις όπως βαράνε τον ζουρνά κάποιοι εχθροί και κάποιοι ""φίλοι και σύμμαχοι""". Και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας και να πάψουμε να κλαψουρίζουμε σαν μυξοπαρθένες γιατι κάποια τα τα ωραία μας τα βουνά, έχουν ανεμογεννήτριες. (Που εμένα προσωπικά σαν θέαμα με συναρπάζει) -
Εύλογα ερωτήματα...
@Lord
πάρτο λίγο ανάποδα φίλε μου. Αυτοί που έχουν τα αντίθετα συμφέροντα από την ύπαρξη των ΑΠΕ, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν την εγκατάστασή τους παρά μόνο αν καεί και κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή. Πώς το λένε? Εμ γαμάνε , έμ σκούζουν.
Η όποια αντίρρηση έχει κάποιος για τις ΑΠΕ, να τις καταλάβω όταν μου λένε ότι πχ, δεν λύνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η αποθήκευση της ενέργειας που παράγουν. Αρα, η χρήση τους είναι πχ όταν φυσάει, ή όταν έχει κύματα΄, ή όταν έχει ήλιοφάνεια.ΟΚ. Απαντώ ότι είναι ένα οικονομικό ρίσκο που ναί μεν δεν λύνει ριζικά το πρόβλημα της ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά όταν συνδυαστεί με πχ φυσικό αέριο, θα το λύσει. Οι ανάγκες όμως σε φυσικό αέριο θα είναι πολύ μικρότερες και όχι όπως τώρα που ένα μεγάλο μέρος του είναι από τον TURKstreem.
Αυτάρκεια Ενέργειας, ισοδυναμεί με Ελεύθερο κράτος, ελεύθερους πολίτες. -
Εύλογα ερωτήματα...
@Chris1 δεν ξέρω τι μου λες εσύ φίλε μου,ανάποδα τα έχω πάρει εδώ και χρόνια που βλέπω ότι έχουν καταστρέψει ανεπανόρθωτα την φύση και πολλά βουνά.μαλλον είσαι άνθρωπος της πόλης για αυτό σου αρέσει και αυτό το κωλοθεαμα,μόνο ένας τσιμενταθρωπος αρέσκεται να βλέπει ισοπεδωμένες βουνοκορφές αυτό δεν είναι κάλλος αλλά κωλος.οι ΑΠΕ κάνουν δουλειά και το γνωρίζω εδώ και 20 χρόνια τροφοδοτώντας την πτηνοτροφική μου μονάδα (1500τμ) από ιδιωτική μονάδα φωτοβολταϊκων,ενώ η κολώνα της ΔΕΗ είναι στα 10 μέτρα.και δεν πειστευω ότι μου αξίζει να με λένε μυξοπαρθενα όταν δεν θέλω την καταστροφή της φύση μου,όταν βλέπω νεκρά ζώα υπό εξαφάνιση κάτω από τους έλικες,όταν βλέπω ότι αφερεθηκαν ολόκληρες κορφές για να γίνουν φλατ,όταν βλέπω ζώα να φεύγουν από την κατοικία τους γιατί τους μπαζοσαν την πηγή νερού,το πιο επικίνδυνο που έχω δει με τα μάτια μου ήταν ότι έπαιζαν παιδιά κάτω από τους έλικες που είχαν πιάσει πάγο και έφυγε ολόκληρο κομμάτι και έπεσε πάνω τους.και άλλα πολλά παρεμφερή παραδείγματα μπορώ να σου πω.αν θέλουν ενέργεια ας πάνε στις βραχονησίδες που μας απειλούν και τόσα χρόνια οι Τούρκοι να τα φτιάξουν μήπως και φυλαχτούν και αυτές κάποτε και ξεγκριζαρουν....
Εύλογα ερωτήματα...
@Chris1
δηλαδή θες να μας πεις ότι θα έχουμε ενεργειακή αυτάρκεια με τις ΑΠΕ και το (πανάκριβο πλέον) φυσικό αέριο και όχι με το δικό μας λιγνίτη???
και σε συναρπάζει το θέαμα των τεράστιων σκιάχτρων στα βουνά.... -
Εύλογα ερωτήματα...
@Pytheas ΄
ναι με συναρπάζει, διότι είναι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια, εννοώ τις απαιτήσεις στήριξης που απαιτούν, μιάς και πρέπει να αντέχουν σε απίθανες δυνάμεις και συγχρόνως να παράγουν.
Και ναι μιλάω για ενεργειακή αυτάρκεια. Αν τώρα το ΦΑ είναι πανάκριβο -όπως λές, γιατί διάβασες κάποια ανάλυση ενός τύπου πρό ημερών, ο οποίος έλεγε ""Ξεχάστε το φθηνό αέριο"", προσδοκώ βάσιμα να βγάλουμε το δικό μας, μιάς και αυτό αποτελεί απόφαση κρατών με δυνατότητα επιβολής αποφάσεων.
Αν εσύ επιμένεις στον λιγνίτη, τότε μάλλον υποθέτω ότι δεν γνωρίζεις πως διαθέτουμε έναν από τους πιό φτωχούς σε θερμογόνο δύναμη λιγνίτες και ουσιαστικά χρειαζόμαστε τριπλάσια ποσότητα για ίδιο έργο με τον λιθάνθρακα που έχουν οι βόρειες χώρες (και ήδη τον εγκαταλείπουν, άρα κάτι ξέρουν) ή έχεις κάποια σχέση με τα άτομα που επιμένουν να μην αλλάξει ποτέ τίποτε σ' αυτόν τον κόσμο, όταν όμως όλα αλλάζουν χωρίς η δική μας άποψη να παίζει κάποιο ρόλο.
Κάτι σαν αυτούς που συνεχίζουν να παίρνουν μία βέργα στο χέρι τους και να είναι σίγουροι ότι κάθονται πάνω από όλες τις δουλειές. -
Εύλογα ερωτήματα...
@Lord φίλε μου πρόσεξε τί γράφεις.
Ναί μεν πιστεύεις στις ΑΠΕ, στην χρησιμότητά τους την χρησιμοποιείς ο ίδιος, αλλά έχει κάπους κινδύνους για όσους αργόσχολους ή κάποια παιδιά γυροφέρνουν κοντά στις εγκαταστάσεις. Η στεναχωριέσαι που βλέπεις κάποια να μεταναστεύουν σε άλλη πηγή γιατί μπαζώθηκε η δική τους.
Πές μου ειλικρινά.
Θα έστελνες τα παιδιά σου να παίξουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, πχ στην ΠτολεμαΪδα, θα πήγαινες εσύ μία βόλτα για καθαρό αέρα στο εργοστάσιο ή ακόμη ακόμη και στα σημεία που γίνεται η εξόρυξη λιγνίτη? Εχεις πάει εκεί να δείς ολόκληρες εκτάσεις, χιλιάδες στρέμματα πρώην καλλιεργήσιμης γής, γεμάτη αποθέσεις αποβλήτων της εξόρυξης, χωριά να μετακινούνται εξ αιτίας της μετακίνησης του εδάφους συνεπεία των εξορύξεων? Και μου λές ότι στεναχωριέσαι γιατί κάποια ζώα θα ξεβολευτούν από τις πηγές που έπιναν και θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλες? Μη σώσει και πάνε.
Όταν όμως λόγω των ΑΠΕ, γίνουν τα νησιά ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό δίκτυο και δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικά τους, τότε νομίζω ότι και σύ κάπου θα αλλάξεις γνώμη.
Όσο για τα νησιά και τα νησάκια, αυτ'ό δεν γίνεται λόγω του τεράστιου κόστους που απαιτεί η μεταφορά του και η σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο. Κατανοητό νομίζω, αν σκεφτείς τή σημαίνει υποθαλάσσιος αγωγός σε αμέτρητα νησάκια, μιάς και μιλάμε για μεταφορά σοβαρού ποσού ενέργειας κι όχι μιάς πχ πόλης.
Και μια ερώτηση κρίσεως. Δηλαδή αν , λέω άν, παίρναμε την άδεια για πάμφθηνη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια , θα έλεγες όχι. ?