μολις με ενημερωσαν οτι εφυγε απο την ζωη η αγαπημενη μου γιαγια οποιος θελει και πιστευει ας αναψει ενα κερακι για τη ψυχουλα της.Ευδοξια το ονομα της
-
Ενα κερακι
Ἁγνὴ Παρθένε τοῦ Λόγου Πύλη, τοῦ Θεοῦ ἡμῶν Μήτηρ, ἱκέτευε ἐλεηθῆναι τὴν ψυχὴν της δούλη σου Ευδοξίας.
Ἐν τῇ βασιλείᾳ σου, μνήσθητι ἡμῶν, Κύριε.
Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία των οὐρανῶν.
Μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακλήθησονται.
Μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν.
Μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται.
Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται.
Μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται.
Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται.
Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία των οὐρανῶν.
Μακάριοί ἐστε, ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα, καθ' ὑμῶν ψευδόμενοι, ἕνεκεν ἐμοῦ.
Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς.Ἀναγνώστης: Πρὸς Θεσσαλονικεῖς Α' Ἐπιστολῆς Παύλου τὸ ἀνάγνωσμα. (Κεφ. 4, 13-17)
.
Ἀναγνώστης: Ἀδελφοί, οὐ θέλω ὑμᾶς ἀγνοεῖν περὶ τῶν κεκοιμημένων, ἵνα μὴ λυπῆσθε καθὼς καὶ οἱ λοιποὶ οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα. Εἰ γὰρ πιστεύομεν ὅτι Ἰησοῦς ἀπέθανε καὶ ἀνέστη, οὕτω καὶ ὁ Θεὀς τοὺς κοιμηθέντας διὰ τοῦ Ἰησοῦ ἄξει σὺν αὐτῷ. Τοῦτο γὰρ ὑμῖν λέγομεν ἐν λόγῳ Κυρίου, ὅτι ἡμεῖς οἱ ζῶντες, οἱ περιλειπόμενοι εἰς τὴν παρουσίαν τοῦ Κυρίου, οὐ μὴ φθάσωμεν τοὺς κοιμηθέντας, ὅτι αὐτὸς ὁ Κύριος, ἐν κελεύσματι, ἐν φωνῇ ἀρχαγγέλου καὶ ἐν σάλπιγγι Θεοῦ, καταβήσεται ἀπ' οὐρανοῦ καὶ οἱ νεκροὶ ἐν Χριστῷ ἀναστήσονται πρῶτον, ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι, ἅμα σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ Κυρίου εἰς ἀέρα, καὶ οὕτω πάντοτε σὺν Κυρίῳ ἐσόμεθα.Αἰωνία σου ἡ μνήμη ἀξιομακάριστος καὶ ἀείμνηστος ἀδελφὴ ἡμῶν.
Καλό Παράδεισο και Καλή Αντάμωση Ανδρέα
-
Ενα κερακι
συληπητηρια , ΑΝδρεα μου . εχασα κι εγω την γιαγιακα μου πριν 3 χρονια . και απο την αγαπη που με ειχε ,και της ειχα ακομα μεγαλυτερη εγω .
κεκινησε με σπασιμο χεριου της γιαγιακας μου . μετα δεν γινοταν καλα το χερι λογο οτι ηταν 85 χρονων . μου ελεγε για τους τουρκους στο χωριο μου . πραγματα που με βοηθησαν πολυ .
τελος παντον .
οι γιατροι , μετα απο απανοτο ισχυρο εγκεφαλικο της εδιναν μερικες ωρες ζωης .
και η αγαπη μου , δεν πεθανε ηθελε να με δει πρωτα .
πηγα μετα απο 1 μηνα και 7μερες να την δω .γιατι δεν ηξερα οτι ηταν τοσο βαρια δεν μου το ελεγαν .γιατι θα επινα πολυ .
και οταν τελικα πηγα . την αγκαλιασα την φιλησα .δακρυσε η καημενη μολις .την φιλησα στα μαγουλα και στο μετωπο .της εκανα 1 αγγαλιτσα μεγαλη .και μετα απο 15 λεπτα .αφου με ειδε .συνχωρεθηκε .περιμενε να με δει .
η καρδουλα μου . να σου δινη ζωη η παναγιτσα Αντρικο . για να την εχεις για πολα χρονια μεσα στην καρδουλα σου .
φιλικα Γιωργακης απο θεσσαλονικηΑλο τα ματια, του λαγου, κ' αλο της Κουκουβαγιας.