παιδια καμια πατεντα να βγαινουν ωραια μονοβολα φυσιγγια για φλομπερ ξερει κανεις να μας πει? εκανα κατι μονοβολα αλλα πολυ κοπος.
-
Φλομπερ
Προσοχή να είναι μόνο από μολύβι που είναι μαλακό και συμπιέζεται, γιατί με άλλα μέταλλα σκληρά υπάρχει κίνδυνος έμφραξης της κάνης με αποτέλεσμα έκρηξη και διάρρηξή της. Φτιάξε από καθαρό μολύβι και μάλιστα για καλού και για κακού άφησε και λίγο κενό στο διαμέτρημα. Δηλαδή κάνε τα λίγο μικρότερα σε διάμετρο από αυτή της κάνης για να είσαι σίγουρος 100%. Βέβαια θα χάσεις λίγο σε ευθυβολία, αλλά τουλάχιστον δε θα κινδυνεύεις.
-
Φλομπερ
Προσοχή να είναι μόνο από μολύβι που είναι μαλακό και συμπιέζεται, γιατί με άλλα μέταλλα σκληρά υπάρχει κίνδυνος έμφραξης της κάνης με αποτέλεσμα έκρηξη και διάρρηξή της. Φτιάξε από καθαρό μολύβι και μάλιστα για καλού και για κακού άφησε και λίγο κενό στο διαμέτρημα. Δηλαδή κάνε τα λίγο μικρότερα σε διάμετρο από αυτή της κάνης για να είσαι σίγουρος 100%. Βέβαια θα χάσεις λίγο σε ευθυβολία, αλλά τουλάχιστον δε θα κινδυνεύεις.
εχω σκεφθει να παω σε τορνο να κανω ενα καλουπι. οταν ειναι μολιβι νομιζω οτι θελει ακρυβος.
-
Φλομπερ
εχω σκεφθει να παω σε τορνο να κανω ενα καλουπι. οταν ειναι μολιβι νομιζω οτι θελει ακρυβος.
Για να έχεις ευθυβολία όντως θέλει ακριβώς. Μάλιστα στα ραβδωτά όπλα οι βολίδες έχουν κάποια εκατοστά του χιλιοστού μεγαλύτερο διαμέτρημα από αυτό της κάνης για να αυξάνεται η συμπίεση κατά την πυροδότηση, το βλήμα να σφηνώνει μέσα στις ραβδώσεις και να το χαράσσουν ελάχιστα ώστε να παίρνει καλύτερη περιστροφή και φυσικά ευθυβολία. Αλλά όμως όταν κάνεις ιδιοκατασκευές, το εμπιστεύεσαι να το φτιάξεις ακριβώς και να αυξηθούν οι πιέσεις?
Εγώ σε ένα όπλο cal 32 που κληρονόμησα από τον παππού και το ήθελα για σκοποβολή, επειδή δεν υπάρχουν πουθενά μα πουθενά μονόβολα cal 32 (και δεν ξέρω το λόγο γι' αυτό) του έφτιαχνα δικά μου από μολύβι, αλλά από το φόβο μου άφηνα μεγάλο κενό στο διαμέτρημα, σχεδόν κατέληγαν να είναι cal 36 τα βλήματα χαχα. Η σκοπευτική απόδοση πάνω από 30-40 μέτρα ήταν μέτρια βεβαίως, αλλά είχα το κεφάλι μου ήσυχο. -
Φλομπερ
Για να έχεις ευθυβολία όντως θέλει ακριβώς. Μάλιστα στα ραβδωτά όπλα οι βολίδες έχουν κάποια εκατοστά του χιλιοστού μεγαλύτερο διαμέτρημα από αυτό της κάνης για να αυξάνεται η συμπίεση κατά την πυροδότηση, το βλήμα να σφηνώνει μέσα στις ραβδώσεις και να το χαράσσουν ελάχιστα ώστε να παίρνει καλύτερη περιστροφή και φυσικά ευθυβολία. Αλλά όμως όταν κάνεις ιδιοκατασκευές, το εμπιστεύεσαι να το φτιάξεις ακριβώς και να αυξηθούν οι πιέσεις?
Εγώ σε ένα όπλο cal 32 που κληρονόμησα από τον παππού και το ήθελα για σκοποβολή, επειδή δεν υπάρχουν πουθενά μα πουθενά μονόβολα cal 32 (και δεν ξέρω το λόγο γι' αυτό) του έφτιαχνα δικά μου από μολύβι, αλλά από το φόβο μου άφηνα μεγάλο κενό στο διαμέτρημα, σχεδόν κατέληγαν να είναι cal 36 τα βλήματα χαχα. Η σκοπευτική απόδοση πάνω από 30-40 μέτρα ήταν μέτρια βεβαίως, αλλά είχα το κεφάλι μου ήσυχο.εχω κανει μαμακιες με 36αρι… ολες τις επεζε. απο εξτρα σκαγια μεχρι διπλο μπαρουτι. οτι γομοση θελεις. το μονο που ανοιγε ο καλυκας και ειχα μια ποντα που ηταν βαρια και την εβαζα απο επανω και ξεσφηνονε ο καλυκας. τα καλυτερα ηταν τα φεντεραλ τα μαγκουμ. υπαρχουνε και σε μαγκουμ και μαλιστα εχουν βγει κατι καινουργια με μεταλικο καλυκα
-
Φλομπερ
υπαρχουνε και σε μαγκουμ μονοβολα και μαλιστα εχουν βγει κατι καινουργια με μεταλικο καλυκα
Σε cal 32 όμως, υπάρχει περίπτωση να μπορούσαμε να βρούμε πουθενά έτοιμα μονόβολα? Ξέρει κανείς? Εγώ όπως είπα και πριν, δε μπόρεσα να βρω πουθενά και δεν ξέρω γιατί, εφόσον στα διπλανά διαμετρήματα cal 36 και cal 28 βρίσκεις.
-
Φλομπερ
παιδια καμια πατεντα να βγαινουν ωραια μονοβολα φυσιγγια για φλομπερ ξερει κανεις να μας πει? εκανα κατι μονοβολα αλλα πολυ κοπος.
Να σου πω παλια υπηρχαν φορμεσ απο μπρουζο ..ειταν σε δυο κοματια ,οταν τα θυλικονεσ γεινοταν στρογγυλο ..απο το επανο μεροσ ειχαν χωνι για να ριχνεισ το λιομενο μολυβι με αυτεσ εχω κανει αυτα εδω που βλεπεισ ....
Οταν εφειγα ξενητια τα πειραν οι γοιφτοι απο τα γεροντια στο χωριο ..
Καπου ειχα μιση απο 12βολα αμα τη βρω θα στη διξω..
-
Φλομπερ
Να σου πω παλια υπηρχαν φορμεσ απο μπρουζο ..ειταν σε δυο κοματια ,οταν τα θυλικονεσ γεινοταν στρογγυλο ..απο το επανο μεροσ ειχαν χωνι για να ριχνεισ το λιομενο μολυβι με αυτεσ εχω κανει αυτα εδω που βλεπεισ ....
Οταν εφειγα ξενητια τα πειραν οι γοιφτοι απο τα γεροντια στο χωριο ..
Καπου ειχα μιση απο 12βολα αμα τη βρω θα στη διξω..Κ αμα καταφερεισ τη φορμα φιλε, οταν θα τα φιαχνεισ , τη φορμα παντα κοντα στη φωτια να εινε ζεστη ,για να πετυχενεισ τη στρογγυλαδα τουσ ,…