**Θα μπορουσε αυτη η εφαρμογη να βοηθησει το χομπυ μας ή εστω μια μελλοντικη της εκδοση σε αλλα κυματα?

Ζούμε στο μέσον ενός απόκρυφου και αόρατου κόσμου σημάτων από δορυφόρους, κεραίες και συστήματα Wi-Fi, την παρουσία των οποίων τα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου αδυνατούν να εντοπίσουν. Και όμως είναι παντού γύρω μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής χωρίς καν να αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξή τους. Όμως μία νέα εφαρμογή έρχεται να φέρει στο φως αυτό τον μυστικό κόσμο, δείχνοντας στο tablet ή το κινητό μας τα σήματα που υπάρχουν γύρω μας ανά πάσα στιγμή.**
Η αρχή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν ένας Ολλανδός καλλιτέχνης ονόματι Richard Vijgen αποφάσισε να δημιουργήσει ένα project με την ονομασία Architecture of Radio, το οποίο έδειχνε μέσω ενός app τα σήματα και τα κύματα σε ένα δωμάτιο από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής, αντλώντας τις πληροφορίες από διάφορες πηγές (τις κυψέλες τηλεφωνίας, τους δορυφόρους κ.λπ.).
Η καλλιτεχνική αυτή προσέγγιση ενθουσίασε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να την δουν από κοντά, και όλοι έδειξαν να θέλουν την εμπορική της υλοποίηση.
Κάτι που πήρε μερικούς μήνες να γίνει, και πλέον μπορεί ο καθ' ένας να το κατεβάσει από το AppStore για συσκευές με iOS και με κόστος στα 3 δολάρια. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή, όσο και μαγική στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στον αέρα γύρω μας από τα χιλιάδες κύματα και σήματα που κυκλοφορούν.
Η μπλε οθόνη ανοίγει και η συσκευή εντοπίζει μέσω του GPS την ακριβή σας θέση. Από εκεί και πέρα φορτώνει μέσα από μία database όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας, δείχνοντάς σας σε πραγματικό χρόνο τα σήματα που υπάρχουν στο σημείο που στέκεστε.
Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια «κυψέλες» κινητής τηλεφωνίας, 19 εκατομμύρια Wi-Fi ρούτερς και εκατοντάδες δορυφόρους.
Το ενδιαφέρον της εφαρμογής είναι ότι δεν είναι «στατική» αλλά μετακινούμενος στον χώρο αλλάζει και ανακαλύπτει νέα σήματα που υπάρχουν γύρω σας. Αν και η λειτουργία της δεν έχει κάποιο πρακτικό αντίκρυσμα, είναι κυριολεκτικά ένα παράθυρο σε έναν αόρατο κόσμο, μία ακτινογραφία όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας ανά πάσα στιγμή και οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να συλλάβουν.
Μάλιστα και οι εμπνευστές του λένε ότι δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό εργαλείο, αλλά για μία εφαρμογή «διασκέδασης». Ένα γοητευτικό παιχνίδι για μεγάλους, ένα μαγικό παράθυρο σε έναν κόσμο που μπορεί να γοητεύει όσους μπορούν και θέλουν να βλέπουν τον κόσμο σαν παιδιά (ή σαν μεγάλα παιδιά…)

http://www.pronews.gr/portal/20151126/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1/n%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B1

Youtube Video