Το ετήσιο μνημόσυνο για τον άδικο χαμό των 21 φιλάθλων, στις 8/2/1981, μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ (6-0) πραγματοποιείται σήμερα στις 12:30, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, καθώς και εκπρόσωποι των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου και φορέων του Δήμου και της πολιτείας.

Την προσεχή Τετάρτη συμπληρώνονται 31 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Το ημερολόγιο έγραφε 8/2/1981 όταν ο θάνατος αποφάσισε να πάρει στον Άδη, μαζί του, 21 ψυχές νέων ανθρώπων που το μόνο κακό που έκαναν ήταν να τρέξουν να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (6-0).

Οι μνήμες, παρά τα 31 χρόνια που πέρασαν από τότε, είναι ακόμα νωπές. Εικοσιένα νέα παιδιά έφυγαν από τη ζωή από την εγκληματική, όπως αποδείχθηκε, αμέλεια κάποιων υπαλλήλων. Η πολιτεία, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν απέδωσε ποτέ ευθύνες και οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να ζουν με ένα τεράστιο «γιατί».