καλησπερα σας να ρωτησω μπορουμε να κανουμε αγορα μεσω ebay η εχει αλαξει κατι λογο συνθηκων.
ευχαριστω
-
Ebay
Κλάψτα συνονόματε..Ξέχνα τις αγορές απο το εξωτερικό, εκτός και αν έχεις κοντινό σου άτομο που να έχει κάρτα (κατα προτίμηση με web banking ενεργοποιημένο) απο άλλη χώρα.
Εγώ προσπάθησα ακόμα και με Western Union να αγοράσω και δεν βγαίνει ΤΙΠΟΤΑ έξω.
Θα μπορείς ξανά να κάνεις αγορές μέσω Web απο το εξωτερικό όταν τελειώσει το Capital Control (2 μήνες τουλάχιστον).
Εγώ ξεκίνησα ένα project και πάγωσαν όλα επειδή δεν μπορώ να κάνω αγορές απο εξωτερικό..Μόνο απο Ελλάδα μπορείς να κάνεις αγορές απο ηλεκτρονικά καταστήματα και γενικότερα μόνο εντός Ελλάδας μπορείς να κάνεις συναλλαγές.
-
Ebay
Καλησπερα στην παρεα, εχω λογαριασμο paypal, και λογαριασμο ταμιευτηριου στην πειρεως, μεσω winbanking δοκιμαστικα εστειλα εμβασμα 10€ στον λογαριασμο μου PAYPAL με εξοδα 1€ και πραγματοποιηθηκε το εμβασμα επιτυχως, απλα ακομα δεν το βλεπω γιατι θελει 1-2 μερες να φανει… (εκανα συνδεση του paypal με τον λογαριασμο μου στην πειρεως) εφοσον με αυτον τον τροπο μπορεις στο paypal να βαλεις χρηματα....κανεις αγορες κανονικα, οσο για το ΦΠΑ δεν ξερω λεπτομερειες...
-
Ebay
οχι δεν μπορεις να κανεις καμια αγορα και αν σου επιτρεψουν να κανεις οταν θα ερθει θα πληρωσεις και το 23% ΦΠΑ στην Ελλαδα, αν δεν το πληρωσεις δεν το περνεις!!!!! προσφατα παθων με τους ανεγκεφαλους
Αυτό συμβαίνει σε μεγάλες συσκευασίες, εαν θέλεις κάτι σχετικά μικρό, ζητάς να στο στείλουν ως gift, και έρχεται χωρίς να σταματήσει στο τελωνείο..
Βέβαια αν θες κανέναν ανιχνευτή μετάλλων πχ (μεγάλο κουτί), εκεί κλάφτα.. -
Ebay
οταν κλεισανε οι τραπεζες. μιλησα με το τελωνειο και μου ειπαν οτι μπαινει στην ελλαδα πλεον πληρωνετε το φπα. να το αγοραζα απο ελλαδα ναι να πληρωσω φπα αλλα το νταβατζιλικη να πληρωνεις φπα και ας μην αγορασες απο ελλαδα παει πολυ. τονιζω οτι αυτο που σταλθηκε ηταν δωρο! πλεον και τα δωρα πληρωνονται
-
Ebay
Μπορείς να γλιτώσεις το "καπέλωμα" μόνο αν ο πωλητής δηλώσει χαμηλή αξία στο courrier, αλλά σε περίπτωση που χαθεί το πακέτο κατα την μεταφορά, τότε θα πάρεις την ασφάλεια που αντιστοιχεί στο ποσό που δήλωσε ο πωλητής.
Αν πχ το αντικείμενο έχει αξία 300€ και το δηλώσει 20€, τότε 20€ θα πάρεις σαν αποζημίωση σε περίπτωση που χαθεί το πακέτο..