Όπου και να κοιτάξεις γύρω από το χόμπι δυστυχώς βλέπεις παντού την εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας!!!άλλος φτιάχνει απόστατικα για να κάνει όσο τον παίρνει αρπαχτές,άλλος πουλάει ανιχνευτές και τα μέτρα τα παρουσιάζει για καραμέλες,άλλος παρουσιάζει μηχανήματα για γεωφυσική διασκόπηση που γελάνε και οι πέτρες...
Κρίμα κρίμα κρίμα να τρώει τέτοιο παραμύθι ο κόσμακις εν έτει 2021...
Πραγματικά μεγάλο πράγμα στις μέρες μας η μπέσα και ηθική...
-
Έχει καταντήσει ξεφτίλα....
-
@Kostas-13 Φίλε μου ούτε μπέσα ούτε ηθική υπάρχει από την πλειοψηφία. Γι' αυτό πολλές περιπτώσεις δεν βγαίνουν. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν μόνοι τους αλλά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο έτσι. Είναι μοναχοφαηδες γι' αυτό δεν πρόκειται να βρουν ποτέ ούτε λεπι. Έτσι παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους. Άστα όσα υπάρχουν αλλα 200 χρόνια εκεί που είναι. Καλά είναι.
-
Όλα τα παραπάνω είναι σωστά. Θα γράψω όμως από την άλλη πλευρά. Μήπως ο κοσμακης έχει δώσει δικαιώματα??? Παντού βλέπεις αγγελίες για ανθρώπους να ψάχνουν τις σούπερ ντουπερ βέργες το σούπερ ντουπερ αποστατικο και το τοπικό με τα πολλά μέτρα βάθος. Ξεκίνησε κανείς αγοράζοντας ένα γκαρετακι και να μάθει το τι έχει κάτω από τα πόδια του???? Μήπως η νοοτροπία της αρπαχτης έχει δημιουργήσει αυτές τις καταστάσεις??? Μήπως το ποσοστό παρανομίας που υπάρχει στο χόμπυ συγκαλύπτει αυτές τις καταστάσεις??? Αλλά και ποιοι είναι αυτοί που φτιάχνουν ή πουλάνε???? Μήπως είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν να ψάχνουν και το έριξαν σε αυτή την δραστηριότητα??? Όχι όλοι βέβαια. Μήπως στο χώρο που κινούμαστε πουλάει το ψέμα και όχι η αλήθεια διότι ο καθένας έχει τον κολο του βαρύ???? Όντως έχει παραγινει το πράγμα, αλλά υπάρχει έδαφος για αυτό το φαινόμενο.
-
Καλημέρα φίλοι μου με υγεία!
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τους κατασπαράξουν.
Τους βάζουν (τα λαμόγια) το μικρόβιο του θυσαυρού, φαντάζονται πήλινα και βαρελάκια ασήκωτα και είναι έτοιμοι να πουλήσουν το χωράφι μέχρι και το σπίτι για το όνειρο. Δεν λέω κρίμα είναι αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Από την άλλη τα καταστήματα θα πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματίες και να ενημερώνουν σωστά τον κόσμο.
Όταν θα πάω σε ένα τέτοιο καταστήμα εγώ ο αρχάριος, θα πρέπει να με καθοδηγήσει ο Είδικός σωστά. Το χόμπι μας είναι σχεδόν μοναχικό (ή με μικρή παρέα και ακόμη δεν γνωριζόμαστε καλά καλά). Ο **Ειδικός ** πρέπει να γίνει φίλος και να με καθοδηγεί, να μου δίνει αυτό που χρειάζομαι και όχι αυτό που θέλει να ξεφορτωθεί, να τρέμω να μπω μέσα στο μαγαζί γιατί δεν ξέρω τι να του ζητήσω και αν με κοροϊδέψει.
Τονίζω το Ειδικός γιατί πρέπει να είναι Ο ΕΙΔΙΚΌΣ.Ένα γραμμάριο δράσης
ισούται μ'ένα τόνο θεωρίας! -
@mangojingo φίλε συμφωνώ απόλυτα σε ότι έγραψες για τις συνεργασίες... Έχω συναντήσει περίπτωση άτομο που είχε πληροφορία αλλά όχι μηχανήματα να μαζεύει άλλα άτομα για να τον βοηθήσουν να βρει την πληροφορία που είχε και να προσπαθεί στο τέλος να τους κοροϊδέψει όλους... αφού το βρήκαμε το σημείο πιο είναι να μην το σκάψουμε αλλά να το αφήσουμε για αργότερα... Μιλάμε για πολύ κουτοπονηριά που υπάρχει και ενώ ο άλλος που είναι χειριστής μηχανήματος να μην σκέφτεται να τον κοροϊδέψει και αντί να το εκτιμήσει κοιτάει να κοροϊδέψει αυτός.. Τρελά πράγματα αλλά δυστηχώς έτσι είναι ο κόσμος αυτός.. λίγοι είναι αυτοί που σαν άνθρωποι αξίζουν..
Αν και ο φίλος ο @Kostas-13 αναφερόταν για εμπόρους και μικροαπατεώνες που πουλάνε "μηχανήματα" στο οποίο συμφωνώ σε ότι είπε διότι το καταλαβαίνουμε στην πράξη και κατόπιν εορτής πολλές φορές.... Γι αυτό η μόνη λύση για εμένα είναι γι καποιον νέο που πρώτο ξεκινάει αν δεν έχει εμπειρία και γνώσεις είναι να γίνει πρώτα μέλος σε μια σελίδα σαν και αυτήν που είμαστε (όπως έχει και άλλες) για να ενημερωθεί αντικειμενικά και όχι συμφεροντολογικά και αν έχει υπομονή και αν δεν είναι βιαστικός θα κάνει την σωστή επιλογή στο τέλος.
Συνήθως οι πωλητές πατάνε πιο πολύ στις περιπτώσεις που ο άλλος βιάζεται να πάρει μηχάνημα γιατί του έφτασε "η πληροφορία" ξαφνικά από κάποιον γνωστό και του χρειάζεται άμεσα το μηχάνημα για να κάνει την δουλειά του... Εε όταν πάει κάποιος έτσι πάει σαν το πρόβατο δυστηχώς και ότι του δώσουν θα το πάρει...Ο επιμένων νικά!!!
-
Στα περισσότερα χόμπι ακριβώς το ίδιο γίνεται, μήπως δεν φταίνε αυτοί που πουλάν; και πραγματικά δεν φταίνε οι πωλητές ποτέ για μένα το αμυαλο,αγράμματο και ονειροπολο κεφάλι του καθένα φταίει...
Στην πραγματικότητα η άθλια εκπεδευση και η παρωπιδα στο μυαλό που μας παρέχουν από μικρή ηλικία, η κάθε κοινωνία κατασκευάζει-πλάθει το ον που χρειάζεται...
Δεν βγάζω και τους γονείς απέξω αλλά και αυτοί εξαρτήματα της μηχανής είναι-ήταν.Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Ο καθενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του
Βλεπεις κρινεις αποφασιζεις και αναγνωριζεις οτι η τελικη σου αποφαση ειναι δικη σου και μονο και ανοιγεις τα ματια σου.
Οτι σου συμβαινει και μαλλον οτι μας συμβαινει γενικοτερα στη ζωη φερουμε ευθυνη αποκλειστικα και μονο εμεις οι ιδιοι
Ετσι εχουν τα πραγματα.
Το να ριχνουμε ευθυνη στους αλλους ειναι το μονο ευκολο αλλα δεν οδηγει πουθενα.
Θες να γινεις καλυτερος και να ανεβεις ως ανθρωπος ή εστω και στο χομπι σου;
Πρεπει απαραιτητως να αναλαβεις την ευθυνη των πραξεων σου ειδαλως θα τρωγεσαι μια ζωη με τα ρουχα σου
Αυτα! -
Συμφωνώ με τον VAN και τον Perseas.
Να πώ ένα περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης.
Στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαιδαρίου είναι ένα κατάστημα πώλησης ανιχνευτών. Μία φορά αποφάσισα να σταματήσω,
Περίμενα τη σειρά μου.
Προηγούνται μιά ομάδα από 4 άτομα εξήνταφεύγα, με σώματα και χέρια που φαινόταν ότι δεν είχαν σκάψει ούτε το χώμα γλάστρας.
Επί 30 λεπτά, ο πωλητής με απέραντη υπομονή προσπαθούσε να του εξηγήσει 4 ΒΑΣΙΚΑ πράγματα. Ανοιγμα εντοπιστού, επιλογή προγράμματος, τί δείχνει η οθόνη και σε τί αντιστοιχούν τα νούμερα.
Ρώταγε και ξαναρώταγε τα ίδια πράγματα, με μόνη πρόσθεση "" πόσο βαθιά πάει "".
Δεν συζητάμε όταν έπρεπε να του εξηγήσει γιατί πρέπει να πάει σε άλλο πηνίο, όταν θέλει να αλλάξει είδος ψαξίματος (πχ παραλία-βουνό).
Επειδή ο εν λόγω πωλητής έχει μιά αξιοπρεπη στάση πρός όλους -τουλάχιστον αυτό εισπράττω από τα βίντεο που ανεβάζει- όταν είδε ότι είχε να κάνει με κούτσουρο (αυτός ήταν ο εξυπνότερος της παρέας), διακριτικά τον παρότρυνε να ξεκινήσει από κάτι φτηνό και απλό. Κάτι που να το καταλαβαίνει.
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Αυτός ήθελε κάτι που να πιάνει ""βαθειά"".
Δεν ξέρω τί απέγινε με την πώληση, αλλά αν έγινε τελικά, εγώ προσωπικά θα δικαιολογούσα απολύτως τον πωλητή. Διότι είδα την επανειλημμένη του προσπάθεια να τον μεταπείσει και μάλιστα να του δείξει τον σωστό δρόμο. Δηλαδή, μάθε πρώτα κύριε τί γίνεται στους 10-20 πόντους και μετά πάς βαθύτερα. -
Ο/Η @Chris1 είπε στο Έχει καταντήσει ξεφτίλα....:
Δηλαδή, μάθε πρώτα κύριε τί γίνεται στους 10-20 πόντους και μετά πάς βαθύτερα.
Αυτός έφταιγε ή η πληροφορία που έλεγε ότι ήταν στο γόνατο??? Χαχαχαχα!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ένα παλιό γνωμικό λέει.
Τα κορόιδα με την κόσα να τα θερίζουν δεν τελειώνουν ποτέ..
Και για να μην νομίζετε ότι εγώ είμαι ο έξυπνος της πόλης έδωσα 6500 το 2009 για ένα γεωχαντερ και ένα ηλεκτρονικό αποστατηκο τουρκικό.
Προτος των κοροιδον ΕΓΩ...Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
Πριν 2 ημερες με πηρανε τηλ 2 καλα φιλαρακια και με ρωτουσανε τι γινεται με τα vlf...
Aπο τοσα βιντεο που ειδανε στο you tube και πολλα air test στα vlf και τα βαθη να πηγαινουνε 1,5 μετρο εχουνε τρελαθει...Ετοιμοι για σφαγη ηταν σαν αρνακια γαλακτος...Ευτυχως παντα ακουνε την γνωμη μου και τους γλιτωσα πολλες φορες απο φολες απο διαφορα πραγματα...
Τους ειπα μαγκες κρατηστε μικρο καλαθι σε αυτα που βλεπετε γιατι θα προσγηωθειτε αποτομα στην πραγματικοτητα και δεν θα ειναι καλα τα πραγματα...Γινανε και ξεφτερια απο τοσα video να βλεπουνε με μηχανηματα vlf..Τους ειπα οτι εχει καλα και αξιοπιστα vlf αναλογος την τσεπη του καθενος τους...
Τους γλιτωσα απο την βουτια στο κενο απο ελευθερη πτωση... -
Ετσι ειναι.. Εχω εγω ενα φιλαρακι που μετά από κάποιες έρευνες που ήρθε μαζί μου,είδε ότι του αρέσει πολύ αυτό το χομπι και ήθελε να το κάνει και αυτός.. Ολο ζήλο λοιπόν και χωρίς να μου πει το παραμικρό.. Πήρε σάκους, φακούς, pinpoint, και ενα vlf, έτσι λοιπόν με πήρε τηλέφωνο να πάω στο σπίτι του να μου δείξει τα καινούρια του καλούδια.. Πηγαίνω τα εκεί είδα ότι είχε πάρει ένα vlf από τα καινούρια μικρά vlf με της "τρομερές ικανότητες" από αυτά με λιγότερο από 400 ευρω.. Οταν τον ρώτησα γιατί δεν με ρώτησε πριν την αγορά του μιας και είμαι στο χομπι πολλά πολλά χρόνια... Πήρα την εξής απαντηση:αφού με αυτό το μηχανημα μπορώ να φτάσω μέχρι το 1.60 με το μικρο δίσκο, και αν βάλω τον μεγάλο 2 πάω 2 μετρα τι το ήθελα άλλο βάθος??? Και εκει πρέπει να ξεκινήσεις να του εξηγείς τι γίνεται από το 0...ειδα βίντεο μου λέει από τον αντιπρόσωπο χτυπάει 1.60 το κιβώτιο...