-
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι "Απάτητα Βουνά
Το τι θα κανει ο Μητσοτάκης είναι θέμα για το καφενείο . Για τον Ταΰγετο έχουμε καμία πληροφορία $$$?? Τίποτα για το πισωβουνο η λίμνα κτλ?? Λέω εγώ τώρα.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Ο/Η @italos2 ε........... το πισωβουνο η λίμνα κτλ?? Λέω εγώ τώρα.
Εμ φίλε, αν χρησιμοποιείς τοπικές ονομασίες, πως να θυμηθούμε δουλειές προς τα εκεί?
-
Ο/Η @Chris1 είπε στο Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι "Απάτητα Βουνά:
Ο/Η @italos2 ε........... το πισωβουνο η λίμνα κτλ?? Λέω εγώ τώρα.
Εμ φίλε, αν χρησιμοποιείς
τοπικές ονομασίες, πως να θυμηθούμε δουλειές προς τα εκεί?Οι παππούδες έτσι τα θυμούνται . Αναφέρομαι στον βόρειο Ταΰγετο από το φαράγγι των μύλων Καστορι γεωργιτσι Δυρραχι και πάνω που ήταν και τα πεδία ρίψεων. Αλλά φίλε τι να τα λέμε έτσι κ αλλιώς δεν βλέπω να ασχολείται κανένας.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
@italos2 καλησπέρα,τα έχεις περπατήσει αυτά τα μέρη;
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Ο/Η @Lord είπε στο Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι "Απάτητα Βουνά:
@italos2 καλησπέρα,τα έχεις περπατήσει αυτά τα μέρη;
Όχι φιλε μου μόνο οδικώς έχω περάσει αλλά σκοπεύω να τα επισκεφτώ σύντομα . Μιας και είσαι από την περιοχή για κατατοπισε με λίγο αν θες.
-
@italos2 από την περιοχή δεν είμαι,αλλα από την απέναντι μεριά.
Κοντά στους μύλους και το Δυρράχιο υπάρχουν κάποιες σπηλιές (και κρυφές) έχουν πολλά σημάδια ημερομηνίες και "ζωγραφιές".δεν έχω κάνει έρευνα αλλά έναν περίπατο πριν πολλά χρόνια,η περιοχή έχει πολλά ψαχτηρια ντόπια και από Σπάρτη να έχεις το νου σου δεν ξέρεις σε τι θα πέσεις.εχει μυστήριους τσοπάνηδες η περιοχή.εχω όπως έχω ξαναγράψει έχω δει στα γύρο βουνά πολλές φορές να κάνουν έρευνες για ζητούμενα του πέρδικα.
Σκαναραν όλη μέρα ολόκληρες πλαγιές με τελάρο.σε κουβέντα σε διαλύματα που κάναμε ο καθένας από το χόμπι του η μία ομάδα μας είπε ότι είχαν ερευνήσει ολόκληρο τον Μαίναλο και ήρθαν και ταυγετο γιατί έψαχναν χαρτιά του πέρδικα.
Αυτά τα λίγα ξέρω,δεν είναι κάποια αμεση βοήθεια αλλά έχε στο νου σου τους τσοπάνηδες....Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord Τα ξέρω φίλε τα έχω δει παντού τα ίδια γίνονται Μαίναλο παρνωνα και Ταΰγετο χελμο Αρτεμίσιο κτλ. Οι περισσότεροι ψάχνουν στα χαμένα. Ότι να ναι όπου να ναι. Μόνο το Μαίναλο έχει 700.000 χιλιάδες στρέμματα πυκνου δάσους τι να ψάξουν. Όλοι έχουν πληροφορία και αν τους ρωτήσεις δύο πράγματα σου λένε οτι ασυναρτησία μπορείς να φανταστείς. Όσο για τους Τσοπανιδες εχουν εκσυγχρονονιστει και όλοι έχουν κιάλια και παρατηρούν όλη μέρα και δεν το έχουν και τιποτα να καλέσουν την αστυνομία. Πάντως από εκεί μέχρι πάνω λουκάνικο πέτρινα ολη αυτή την περιοχή είχε μεγάλη δράση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο. Ακούγονται πολλά.
-
@italos2 πολύ δράση και πολύ φανατισμός ακόμα και σήμερα.δεν το έχω ζήσει ούτε στην β.ελλαδα να υπάρχουν συγκρούσεις για τα τότε και όχι για τα σημερινά δρώμενα.
Είναι πολύ μεγάλη η έκταση και η επικοινωνία που είχαν με την Μάνη κάνει την έρευνα να επεκταθεί σε τεράστια έκταση.η περιοχή αυτή έχει πολλά βάραθρα και μικρό σπηλιές για μένα δεν θα χρειαζόταν καν να σκάψουν είχαν τόσες πολλές επιλογές που αν δεν έχεις στοιχεία είναι πιο πολύ για βόλτα.
Να γνωρίζεις ότι όταν οι δυρραχιοτες αναφεροντουσαν στην ξεροβουνα δεν έλεγαν τις δύο ξεροβουνες που είναι προς την Σπάρτη αλλά αυτή που είναι είναι νότια από το χωριό τους.μπορει να διαβάσεις κάτι και να πας στις δύο ξεροβουνες που είναι δυτικά του Καστορείου...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord Για αυτήν την περιοχή μιλάω φίλε ανάμεσα καστορι Δυρραχι και προς τα πάνω προς το μοναστήρι με τον Παπαφλέσσα.
-
@italos2 περίμενε μερχι την άνοιξη και κάνε μια βόλτα, τουλάχιστον θα ευχαριστηθεις φύση εκεί στο μοναστήρι που λες στην ρεκιτσα είναι πανέμορφα όπως όλος ο Ταϋγέτος.ξεκινά από τις σπηλιές και όπου σε βγάλει...
(Μόνο ένα σημάδι θυμάμαι γιατί το έχω δει πολλές φορές 1953)Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord Θα τα περπατήσω φίλε αυτό ειναι το μόνο σίγουρο. Έχω γράψει τόσα πολλά χιλιόμετρα στα βουνά σε οριβασιες και πεζοπορίες οπότε θα προσθέσω και αυτά σίγουρα. Απλά μαζεύω οσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ γιατί μου αρέσει να πηγαίνω σε σε συγκεκριμένα μέρη και σημεία που να έχουν ιστορία και ενδιαφέρον και όχι όπου να ναι μόνο για περπάτημα.