Φίδι: Είναι σύμβολο που έχει διασωθεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το ποιος και πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Ωστόσο, γνωρίζουμε από την αρχαιολογική έρευνα ότι χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει διαφορετικές ιδέες από διαφορετικούς πολιτισμούς σε πολλά μέρη του κόσμου.
Το ίδιο σύμβολο ήταν πολύτιμο για διαφορετικούς σκοπούς στα συστήματα μαγείας, στην ιατρική, στα κοινωνιολογικά πλαίσια στα οποία εκφράζεται η κουλτούρα του θανάτου και της γέννησης, στους κλάδους της γενεαλογίας και πρόσφατα, για διαφορετικούς σκοπούς, σε πολλές περιόδους στο παρελθόν.
Το μοτίβο του φιδιού ήταν πάντα συνυφασμένο με τον άνθρωπο στις πολύ μεγάλες περιόδους που είναι γνωστές στην ανθρώπινη ιστορία. Το μοτίβο του φιδιού κατείχε πάντα μια πολύ σημαντική θέση στην ανθρώπινη ζωή, άλλοτε σε ναούς, άλλοτε σε κορυφές βράχων στα βουνά, άλλοτε σε αγάλματα και τοιχογραφίες και άλλοτε σε νομίσματα. Οι έννοιες που εκφράζει είναι στην πραγματικότητα πάρα πολλές. Είναι πολύ, πολύ λάθος άποψη να το βλέπεις μόνο ως σύμβολο που ανήκει σε έναν κυνηγό θησαυρού.
Όλα τα φίδια είναι φυλαχτά. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις χρήματα από φίδια. Υπάρχουν εκατοντάδες φίδια που έχουν ξεκινήσει αλλά δεν έχουν φτάσει.. Υπάρχει σίγουρα ένας κολπίσκος δίπλα στην πινακίδα του φιδιού. Οι περισσότεροι λένε ότι πρέπει να κατέβεις στο ρέμα. Η είσοδος πρέπει να αναζητηθεί κοντά στο νερό του ρέματος. Εάν υπάρχει ένα φίδι που φιλά, η είσοδος είναι κοντά στην πινακίδα.