Το σημάδι του θησαυρού σκακιέρας είναι ένα μυστηριώδες σύμβολο μεγάλης σημασίας για όσους ενδιαφέρονται για το κυνήγι θησαυρού και το κυνήγι θησαυρού. Αυτό το σημάδι παρέχει σημαντικές ενδείξεις που δείχνουν τη θέση των κρυμμένων πολύτιμων μετάλλων και ιστορικών αντικειμένων.
Είναι σπάνιο η πέτρα πούλι να εμφανίζεται ως σημάδι θησαυρού από μόνη της. Ωστόσο, σε τέτοια μέρη, είναι μια από τις κοινώς γνωστές καταστάσεις όπου ένα μέρος της ζωής συνεχίζεται υπόγεια. Με τον προσδιορισμό των χώρων που εκφράζονται ως υπόγεια περάσματα ή σήραγγες, θεωρείται ότι τα παλιά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε εκείνη την περίοδο ή τα περιουσιακά στοιχεία ομάδων όπως οι λαθρέμποροι και οι ληστές που έζησαν αργότερα.

Το σημάδι του θησαυρού της σκακιέρας συνήθως απεικονίζεται με τετράγωνα ή ορθογώνια τμήματα που χωρίζονται με γραμμές. Αυτό το σύμβολο υποδεικνύει στους κυνηγούς θησαυρών ότι βρίσκονται κοντά σε θησαυρό ή μυστικό πέρασμα και τους παρέχει τις πληροφορίες κατεύθυνσης που χρειάζονται για να εντοπίσουν τις κρυψώνες πολύτιμων μετάλλων ή ιστορικών αντικειμένων.

Η ερμηνεία του σημάδι θησαυρού καρό προσφέρει στους κυνηγούς θησαυρών μια σειρά από ενδείξεις. Η κατεύθυνση της πινακίδας δείχνει προς την κατεύθυνση του θησαυρού ή του μυστικού περάσματος και λέει στους κυνηγούς θησαυρών ότι πρέπει να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλα σύμβολα και σημάνσεις γύρω από το σήμα μπορούν επίσης να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες που χρειάζονται για να φτάσετε στον θησαυρό.