Τι είναι η ραβδοσκοπια
Είναι η ικανότητα να χρησιμοποιούμε τη Φυσική Ευαισθησία, την οποία έχουμε όλοι, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πράγματα, να αναζητούμε και να εντοπίζουμε πράγματα που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ή να κάνουμε χρησιμοποιώντας τον καθημερινό εγκέφαλο, ή μαθαίνοντας ή με την εμπειρία, ή χρησιμοποιώντας τις πέντε φυσικές αισθήσεις που γεννιόμαστε με το
Dowsing μας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σε οποιαδήποτε απόσταση σε όλο τον κόσμο από την άνεση του σπιτιού μας. Η απόσταση, το βάθος, το ύψος, η ημερομηνία, η τοποθεσία φαίνεται να μην κάνουν καμία διαφορά και υπάρχουν πολύ λίγα (αν υπάρχουν) που δεν μπορούν να βρεθούν με ραβδοσκοπία και υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να βρεθούν.
Τι μπορεί να γίνει με τη ραβδοσκοπια
Υπάρχουν πολύ λίγα στον φυσικό κόσμο που δεν μπορούν να βρεθούν με τη ραβδοσκοπία και υπάρχουν πολλά, επιπλέον, που μπορούν να βρεθούν μόλις αναπτύξετε, με εξάσκηση και επιμονή, τις ατομικές σας δεξιότητες ραβδοσκοπίας.
Η ακόλουθη λίστα παρέχει ιδέες για τα πολλά και ποικίλα πεδία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η ραβδοσκοπία; και αυτό δεν είναι καθόλου εξαντλητικό.
Νερό: Η θέση των υπόγειων ρευμάτων σε οποιοδήποτε βάθος, η κατεύθυνση ροής τους, το βάθος τους, η ποιότητα του νερού και η ποσότητα που θα μπορούσε να αντληθεί σε λίτρα την ώρα ή την ημέρα κ.λπ.. Η θέση των πηγών ή ενός πηγαδιού στο κήπος γειτόνων που έχει πέσει σε αχρηστία ; και πολλα ΑΚΟΜΑ.
Ορυκτά ? Πολύτιμοι λίθοι: Η τοποθεσία, οριοθέτηση και ταύτιση της περιοχής, η γραμμή των ορυκτών στοών, το βάθος και η εκτίμηση της ποσότητας και της ποιότητας.
Λάδι ? Αέριο: Η θέση των κοιτασμάτων πετρελαίου κάτω από τη στεριά ή τη θάλασσα και το βάθος κάτω από την επιφάνεια και εκτίμηση της ποσότητας και της ποιότητας, καθώς και το πορώδες των πετρωμάτων στα οποία βρίσκεται.
Αρχαιολογία: Η τοποθεσία άγνωστων τοποθεσιών όπου τίποτα δεν φαίνεται στην επιφάνεια του εδάφους. Το βάθος κάτω από την επιφάνεια που βρίσκεται μια τοποθεσία, το περίγραμμα, η διαδρομή των άμυνων, το βάθος των τάφρων, η διαδρομή και τα ύψη προηγούμενων τοίχων και κτιρίων. Η θέση των δρόμων, των τάφων και των ταφών. Οι ημερομηνίες των τοποθεσιών και ούτω καθεξής.
Η θέση των βυθισμένων πλοίων και υποβρυχίων:
Εργοτάξια: Εξέταση για όλους τους σκοπούς, το νερό τρέχει από κάτω τους, βράχος, κατάσταση εδάφους, βραχώδη ρήγματα, παλιά πηγάδια, κοιλότητες, κελάρια, αποχετεύσεις, υπονόμοι, καλώδια και σωλήνες και ούτω καθεξής; ειδικά εάν πρόκειται να χτιστεί σε αυτόν τον ιστότοπο.
Θέση σωλήνων, καλωδίων και αποχετεύσεων: Η γραμμή της διαδρομής, το βάθος, η θέση των σπασμένων σωλήνων, τα σπασμένα καλώδια, οι διαρροές και οι αποφράξεις. Απευθύνεται ιδιαίτερα στους αγρότες που αναζητούν παλιές ή χαμένες αποχετεύσεις χωραφιού και ανιχνεύουν τα αποθέματα νερού από αγρόκτημα σε χωράφι και χωράφι σε χωράφι για ποτίστρα ζώων και ούτω καθεξής.
Θέση σηράγγων, σπηλαίων, χαμένων εργασιών ορυχείων: Η οριοθέτηση, το μέγεθος και το βάθος τους και οι πλημμύρες.
Χαμένα αντικείμενα: Πολύτιμα αντικείμενα, κλειδιά αυτοκινήτου, δαχτυλίδια, καρφίτσες, πορτοφόλια, πορτοφόλια για να αναφέρουμε μόνο μερικά.
Αγνοούμενοι: Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες εργασίες λόγω της δυσκολίας αναγνώρισης και πρέπει να γίνει με προσοχή και προσεκτική προετοιμασία; Έχετε υπόψη σας ότι κάποιοι άνθρωποι σκόπιμα ?εξαφανίζονται; για δικούς τους προσωπικούς λόγους και δεν επιθυμούν να βρεθούν.
Παρακολούθηση χαμένων ζώων ή παιδιών ή ίσως κάποιου ηλικιωμένου και μπερδεμένου σε περιοχές, ας πούμε, δασικών εκτάσεων:
Επεξεργασίες φυτών και εδάφους: Χρησιμοποιείται κυρίως για τον προσδιορισμό του τρόπου βελτίωσης της ποιότητας του εδάφους για τα διάφορα φυτά που θα αναπτυχθούν σε αυτό και για τον προσδιορισμό της καλύτερης τοποθεσίας για τα φυτά. δέντρα και θάμνοι κ.λπ.
Ιατρική: Αρκετοί ειδικευμένοι γιατροί και άλλοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τεχνικές ραβδοσκοπίας για να βοηθήσουν στη διάγνωση και στην επιλογή θεραπειών.
Ζώα: Η ραβδοσκοπία με εκκρεμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό προβλημάτων υγείας στα ζώα και για να βοηθήσει στην επιλογή θεραπειών. Το Royal College of Veterinary Surgeons αποδέχεται αυτή την πορεία δράσης παρέχοντας τις υπηρεσίες κτηνιάτρου που απαιτούνται εάν κριθεί ότι το ζώο χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια.
Θεραπεία σπιτιών, καταστημάτων, εργοστασίων, γραφείων κ.λπ. από τις επιπτώσεις του γεωπαθητικού στρες:: Αυτό έχει γίνει αρκετά μεγάλο μέρος της δουλειάς που αναλαμβάνουν οι ραβδοσκοπικοί. Το γεωπαθητικό στρες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές και απειλητικό για την υγεία και η παρατεταμένη περίοδος που δαπανάται με την επιρροή του μπορεί και συνήθως προκαλεί επιδείνωση μιας κατάστασης π.χ. αρθρίτιδα, κατάθλιψη, αϋπνία, καρδιακά προβλήματα για να αναφέρουμε μόνο μερικά.
Πώς λειτουργεί?
Η σύντομη απάντηση είναι ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά; απλά κάνει!. Ο επιστημονικός κόσμος, οι γεωλόγοι και οι αρχαιολόγοι και ούτω καθεξής φαίνεται να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο γιατί εδώ είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε να διαψευστεί επιστημονικά. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό πόσες εταιρείες ύδρευσης, εξόρυξης, πετρελαίου και ούτω καθεξής χρησιμοποιούν ραβδοσκοπικά σε ερευνητικές εργασίες; δεν γίνεται ποτέ παραδεκτό γιατί μπορεί να αφαιρέσει την αξιοπιστία της μεγάλης ανησυχίας ; όλο και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις κ.λπ. θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ραβδοσκοπίου.
Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι είναι μια ενσωματωμένη ικανότητα στον άνθρωπο από την αρχή του χρόνου, τον βοήθησε να βρει την τροφή και το νερό του και τα μέταλλα του. Επιπλέον, τον βοήθησε να επικοινωνεί με άλλα μέλη της φυλής του από απόσταση και υπάρχουν ακόμα σε αυτόν τον κόσμο οι λεγόμενες πρωτόγονες φυλές που έχουν αυτές τις φυσικές ικανότητες μέχρι σήμερα. Σταδιακά στο πέρασμα των αιώνων η λεγόμενη επιτήδευση και ο πολιτισμός μας κ.λπ. κατέπνιξαν αυτές τις φυσικές ικανότητες, συν, φυσικά, την καταδίκη από την εκκλησία, ιδιαίτερα την περίοδο του 1610 περίπου έως τα τέλη του 1700 και ακόμη και σήμερα που ήταν και είναι, από μερικοί, θεωρούνται έργο του διαβόλου. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι κάποιο αρχέγονο και φυσικό ένστικτο που βρίσκεται βαθιά μέσα σε όλους μας, ο Νους που έχει την ικανότητα να λαμβάνει επικοινωνία από τον Συμπαντικό Νου που γνωρίζει και ελέγχει όλα όσα υπήρξε ποτέ, ότι υπάρχει και θα υπάρξει ποτέ; Θεός. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένα δώρο που δόθηκε από τον Θεό; σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να το αναπτύξουν και να το χρησιμοποιήσουν; να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του συνανθρώπου μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε.
Ποιος μπορεί να είναι ραβδοσκοπος
Και πάλι η σύντομη απάντηση είναι, Όλοι. Μόλις σας δείξουν τα βασικά και αποδεχτείτε ότι είναι ένα δώρο ανοιχτό σε όλους και είστε έτοιμοι να βάλετε τον εαυτό σας λίγο έξω, ειδικά στα πρώτα στάδια, θα είστε στο σωστό δρόμο για να έρθετε ένας ικανός ραβδοσκοπικός. Απαιτεί πολλή εξάσκηση για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας. Μέχρι να αποκτήσετε αυτή την αυτοπεποίθηση, μείνετε μακριά από τους σκεπτικιστές γιατί μπορούν να σας υπονομεύσουν πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Στην αρχή ήμουν διστακτικός και αμήχανος στη σκέψη ότι θα με έβλεπαν να περπατάω μαζί με ένα εκκρεμές ή ένα ζευγάρι ράβδους ή κλαδί από ένα δέντρο,