Η πληροφορία έλεγε ότι δυο από τα αλεξίπτωτα έπεσαν στην πίσω μεριά
και δεν βρέθηκαν ποτέ
τα αναζήτησαν πολλοί, ακουστήκαν πολλές εικασίες στο τι απέγιναν
ακολουθώντας το ένστικτο και αξιοποιώντας πληροφορίες βρέθηκε το πρώτο
μέσα σε σπηλιά μαζί βρέθηκαν αρκετά προσωπικά αντικείμενα Άγγλου αξιωματικού
καθώς και η λάμπα πετρελαίου……..
από τότε πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια με αναλύσεις και σκόρπιες έρευνες
σχετικά με το δεύτερο
όλα συνηγορούσαν ότι υπήρχε δάκτυλος επιμελητή να γίνει καβατζα για άλλες εποχές τελικά βρέθηκε σε αγροικία μακρινού φαινομενικά συγγενή (4.5 χλμ από το άλλο)
και οι δυο χάθηκαν σε διάφορες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού
η οικογένεια προκειμένου να σωθεί από το ανελέητο κυνηγητό έφυγε στην πρωτεύουσα και δεν επέστρεψε με την λήξη του εμφυλίου στα κτήματα και στο χωριό τους
κανένα μέλος της οικογένειας δεν παρουσίασε μέχρι τώρα κάποια οικονομική επιφάνεια
υπάρχει εντύπωση ότι κάπου είναι καταχωνιασμένο και περιμένει τον τυχερό
που θα το βγάλει στον αέρα να αναπνεύσει
υπάρχει ντορός αλλα ψάχνουμε τον Λύκο
δύσκολο μεν αλλα υπάρχει αισιοδοξία
-
Πέρασαν 12 χρόνια
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!| last edited by panasss Φήμη: 3481 | Δημοσιεύσεις: 9041 -
Πέρασαν 12 χρόνια
Κυνηγώ αντίστοιχη περίπτωση....οπότε είμαι παθών... Σε ένα παλιό σπίτι την εποχή των ρίψεων....ζούσε ένα παιδί με τον θείο και τη γιαγιά του... Κάποια μέρα ο θείος πήγε στο σπίτι με ένα βαρελάκι και το αλεξίπτωτο....προφανώς χαμένη ρίψη. Το ανοίγει, βγάζει από μέσα ένα περίστροφο, ένα ρολόι και λέει στο ανηψακι του...."εμείς μεγαλώσαμε φτωχικά, εσύ και τα δισέγγονα σου θα ζήσετε πλούσια". Ο θείος σκοτώθηκε λίγους μήνες αργότερα.... Το περίστροφο το έχω δει... Το τότε παιδί....έχει πατήσει τα 90, είναι ακόμα εν ζωή....το βαρελάκι δεν βρέθηκε ποτέ...
-
Πέρασαν 12 χρόνια
@bhpaok όσο περισσότερες πληροφορίες έχουμε τόσο πιο κοντά στο θέμα
να δώσεις έμφαση στο ρεβόλβερ και το ρολόι για λεπτομέρειες που πιθανόν υπάρχουν σε αυτάΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Πέρασαν 12 χρόνια
@panasss Δυστυχώς το ρολόι πουλήθηκε εκείνη την εποχή, το περίστροφο είναι προσβάσιμο, αλλά σε άσχημη κατάσταση λόγω λανθασμένης αποθήκευσης. Έχω εστιάσει στο σπίτι της εποχής (τώρα χαλάσματα) και κυρίως σε κοντινές αποστάσεις. Έχω κατεβάσει αεροφωτογραφίες για εντοπισμό τυχόν αποθήκης, σταύλου κτλ. Λόγω γειτόνων....δεν είναι εύκολη η χρήση των μηχανημάτων (κυρίως εκτός σπιτιού). Επίσης, ο "ανιψιός" δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα (πόσες ώρες) έλλειψε ο θείος ώστε να κρύψει το βαρελάκι..... Πρέπει να μπω στο μυαλό του "θείου" και στα εδαφικά γνωρίσματα της περιοχής. Με δυσκολεύει και το γεγονός ότι δεν έχω δει ποτέ βαρελάκι ρίψης (πλην φωτογραφιών κτλ) ... Ίσως αυτό βοηθούσε στο να μπω στη θέση αυτού που ήθελε να το κρύψει δίχως να γίνει αντιληπτός....
-
Πέρασαν 12 χρόνια
@bhpaok θα τολμήσω να πω ότι το βαρελάκι είναι από μετάγγιση της αρχικής ρίψης
θεωρώ ότι λόγω βάρους δεν μεταφέρεται από έναν άνθρωπο ακόμα και αν είχε στην διάθεση του μεταγωγικό
Το αλεξίπτωτο το καβατζωσε για άλλες χρήσεις αντιανεμικο ή αδιάβροχο κλπ
Λογικά θα πρέπει να έχει αφήσει αναφορά σε χαρτί η χαραγμένα σε κατσαρόλα εκείνης της εποχής?Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πέρασαν 12 χρόνια
Πιθανών να ξεφύγω από το αρχικό θέμα, αλλά έχω το παρακάτω βιβλίο που αναφέρεται σε πρακτικές και μέσα των Βρετανών στον Β'ΠΠ. Σύμφωνα με το βιβλίο υπήρχαν και μικρά και μεγαλύτερα βαρελάκια, ανάλογα με το περιεχόμενο. Εντύπωση μου έκανε η αναφορά σε Ελληνικά πακέτα τσιγάρων της εποχής....για τρόπους μεταβίβασης μηνυμάτων! Το βιβλίο, κυκλοφορεί στο eBay, σε χαμηλό κόστος.![alt
-
Πέρασαν 12 χρόνια
@bhpaok Το καταπληκτικό φιλέ θα είναι να μας κάνει την χάρη να βρούμε και το περιεχόμενο ανέπαφο!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πέρασαν 12 χρόνια
Ανεβάζω φωτογραφίες από το περίστροφο που ανέφερα. Έχω προσπαθήσει να βρω τον κατασκευαστή δίχως αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάποια σφραγίδα, εκτός και αν εχει χαθεί λόγω οξείδωσης. Μου μοιάζει με Βελγικό Ναγκαντ που χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο οι Ρώσοι. Ίσως και να είναι smith & Weston. Από την άλλη, όσον αφορά τους Άγγλους, σύμφωνα με το Wikipedia, στον Β ΠΠ, από ένα σημείο και μετά, χρησιμοποίησαν πολλών κατασκευαστών περίστροφα, λόγω ελλείψεως.... Enfield. Έχω αντικαταστήσει κάποιες παλιές βίδες... Κάθε γνώμη - βοήθεια δεκτή!
-
Πέρασαν 12 χρόνια
@bhpaok Συνάδελφος έχει ανεβάσει τα ξύλα από παρόμοιο τα οποία έχουν γραφή
Το ρολόι ήταν τσέπης η χειρός?
Αν το δεύτερο τότε πολύ δύσκολα Θα βγουν συμπεράσματαΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!