Βλέπω στην παραπέρα γειτονιά να κάνουν συζητήσεις σχετικά με κώδικες
Καραγιώργη
Αναρωτιέμαι αν πάνε καλά η αν κάποιοι Μ
τους παραπλάνησαν και βαφτίζουν
αυθαίρετα ότι τους κατέβει
Ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερος κώδικας Καραγιώργη παρά μόνο ο ανανεωμένος κώδικας του Φεβρουαρίου του 47
Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλες για να καλύψουν
την τύφλα τους επειδή δεν ξέρουν
Οπότε τον βαφτίζουμε Καραγιώργη
και δεν σπάει
ρε χουμα!!!
Ο κάθε κώδικας έχει αποδέκτες που πέρασαν επιτελικό σχολείο
Όλα τα άλλα είναι φουμαρα
κατ εμένα
Όποιος έχει διαφορετική άποψη να
πάρει θέση!!!
-
Κώδικας Καραγιώργη
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Κώδικας Καραγιώργη
@panasss Στο μόνο που μπορώ να πω κάτι είναι ότι ο κώδικας χωρίζεται σε προ Βάρκιζας και μετά Βάρκιζας.
Ο λόγος ευνόητος,για αυτούς που παραδώσαν τα όπλα να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός από την ιδέα του τρίτου αντάρτικου.
Δεν έχω επαληθεύσει αυτή την θεωρία αλλά μου φενεται να στέκει αληθινή!Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
Κώδικας Καραγιώργη
@vasilis_k4 νομίζω ότι το διευκρινησα ότι Φεβρουάριο το 47 υπήρξε ανανέωση
του κώδικα
Υπάρχει η διαταγή του γενικού αρχηγείου
με το πρωτόκολλο παραλαβής και υπογραφή από όλα τα επιτελικά αρχηγεία!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιώργη
@vasilis_k4 αυτό δεν είναι δυνατόν
αν ήθελαν να αποκλείσουν εκείνους που παρέδωσαν τα όπλα τότε δεν θα γίνονταν
ούτε ο εμφύλιοςΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιώργη
@panasss Πως το εννοείς;
Εγώ το λέω από την άποψη ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας,ότι απόκρυψη οδοιπορικό και χάρτης έγινε,δημιουργήθηκε με νέο κώδικα ώστε να μη γνωρίζουν αυτοί που εγκατέλειψαν την ιδέα του κομματος τις σημάνσεις και να μη βρεθεί ότι άφησαν κρυμμένο για το υποτιθέμενο τρίτο αντάρτικο όσοι μετά το Γραμμο φύγαν στις γειτονικές(κουμμουνιστικεσ)χώρες ως φυγάδες πολέμου.Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
Κώδικας Καραγιώργη
@vasilis_k4 να το πούμε διαφορετικά
εκτός από τον σκληρό πυρήνα κανείς άλλος δεν διαχειρίστηκε χρήμα
Αυτός ο πυρήνας προχώρησε έκανε τον εμφύλιο
Η αλλαγή έγινε γιατί πολλά στελέχη εκείνο τον καιρό ήταν τακτοποιημένα σε κελλιά
και δέχονταν πολλά χάδια για να μαρτυρήσουν!!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιώργη
@panasss Δικαίως αποτι φενεται ο πυρήνας αυτός επιμελήθηκε τα λεφτά κτλπ.
Πόσες ιστορίες έχω ακούσει που η οικογένεια μετά τον εμφύλιο πείναγε και δε λέγανε ούτε στα παιδιά τους τα ίδια για το που έχουν αφήσει λεφτά!
Και πεθάνανε και πήρανε τις τοποθεσίες μαζί τους…
Αλλά για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα πιστεύω ότι κώδικας με κάποιο όνομα καπετάνιου επιμελητή από δίπλα μπορεί να σημαίνει ότι ο εν λόγω «Καραγιώργης» στην προκειμένη σε άλλες περιπτώσεις Αγραφιωτης Σφετσας κοκ
Όλοι αυτοί μπορεί να γράφανε σημάδια με ένα συγκεκριμένο μοτίβο! Ο κώδικας παρέμενε ένας και απαραλλαχτος εννοείται,αλλά πολλές φορές διακρίνουμε διαφορετικά μοτίβα όπως πχ απεικονίσεις ζώων ή προτομές ή γυμνές γυναίκες.
Δε συναντάμε παντού το κοινό τριγραμμο.
Οποτε θεωρώ ότι κάποιοι επιμεληταδες είχαν αν θες ένα «προφίλ» σημάδευσης του μέρους ίσως και για να γνωρίζουν οι επόμενοι και ποιοι πέρασαν από εδώ.Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
Κώδικας Καραγιώργη
@vasilis_k4 ο Σφετσας είναι φανταστικό
πρόσωπο που έπρεπε να γραφτεί για να προσδιορίσει ........!
Όπως και ο Αγραφιώτης δεν έχει καμιά σχέση με τον καπετάνιο που σκοτώθηκε
στην Δυτική Ελλάδα που η ακριβής θέση είναι κάτω από το νερό σήμερα
Είναι άλλη η έννοια του
Και ο Καραγιώργης αυτό και αν είναι τρανό μούσμουλο
το επινόησαν περισσότερο για να στηρίξουν την βιομηχανία και να δαγκώνουνΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιώργη
@vasilis_k4 επίσης αν παρακολουθήσεις αρκετά γραπτά κάποια στιγμή από τον τρόπο που γράφει, τις λέξεις που χρησιμοποιεί ιδιωματισμούς ντοπιολαλιά
καταλαβαίνει,ς ποιος το έχει γράψει
πχ ποιος δεν θα καταλάβεις ότι αυτό είναι γραπτό του panasss?
Έτσι λίγο πολύ μπορούσαν να φανταστούν
το ποιος είναιΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!