Ο/Η @mangojingo είπε στο Το γεφύρι:
@Lord Επέτρεψε μου και εμένα να απαντήσω στο εύλογο ερώτημα που έθεσες με το εξής ερώτημα : Για ποιο λόγο να μπούνε οι μαγκουφες εξ αρχής σε γυάλινη νταμιτζάνα και όχι σε μεταλλικό κουτί - κιβώτιο ; Το γυαλί είναι πολύ πιθανό να σπάσει κατά την μεταφορά και τοποθέτηση του ειδικά σε κρύπτη (πιθανότητα πέτρινη), με κίνδυνο οι μαγκουφες να σκορπίσουν γύρω από αυτό, το μεταλλικό πάλι όχι. Μήπως δεν είχαν κιβώτια μεταλλικά από σφαίρες κ.λ.π. ; Άρα, κάποιος άλλος λόγος πολύ σημαντικός υπήρχε που μπήκαν σε γυάλινη νταμιτζάνα οι οποίες σφράγιζαν στην πλειοψηφία τους με φελλό, κερί (δεν αποκλείω και κάποιες από τότε να είχαν μεταλλικό πώμα). Ήταν γνωστοί οι μεταλλικοί ανιχνευτές από τις αρχές του Β Παγκοσμίου πολέμου και ήθελαν προφανώς να αποφύγουν τον εντοπισμό της απόκρυψης από άλλους τυχαία ή από διαρροή πληροφοριών.
Ξεκινάς σωστά το συλλογισμό σου κ τελειωνεισ λάθος .. δεν νομίζω ότι ήταν ευρέως γνωστη η χρήση των ανιχνευτών μετάλλων και δεύτερον δεν νομίζω ότι έκαναν και δοκιμές να δουν πιάνουν ευγένη ή όχι σ'
το ίδιο βάθος