[h=2]Το ψευτορωμαίικο ή θα βρει τον Ελληνα που κρύβει μέσα του ή θα χαθεί.[/h]
http://www.dogma.gr/files/Image/generic/prosopa/monaxos_iosif_aeroskafos1.jpg
Της Μελίνας Κονταξής
Το 1920 ο βουλευτής Μεσσηνίας Μοσχούλας έλεγε στους ψηφοφόρους του…
Και που μεγάλωσε η Ελλάδα, εσένα μεγάλωσε το χωράφι σου;…
To κοντόφθαλμo και άσχετo με την πραγματικότητα αυτό σκεπτικό (γιατί το χωράφι είχε μεγαλώσει, καθώς την υλική και πνευματική παραγωγή του κράτους απορροφούσε ένα διψασμένο έθνος) βρήκε απήχηση, και το 1920 ένα κομμάτι του κράτους, (που δεν θα είχε ελευθερωθεί χωρίς το έθνος), αποφάσισε ότι δεν θέλει το έθνος… και από τότε βρισκόμαστε σε πορεία συνεχούς παρακμής, με ελάχιστα διαλλείματα, τόσο στην πραγμάτωση των εθνικών δικαίων, όσο και των κοινωνικών, γιατί αυτά τα δυο ταυτίζονται, καθώς ο λαός, σε αντίθεση με το κεφάλαιο, έχει πατρίδα… έχει καλύβες και πεζούλια.
Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που να μην έχει παρακμάσει σήμερα…
Έχουμε μήπως πολιτικούς σαν αυτούς που είχαν ακόμα και οι υπόδουλοι Έλληνες το 1821;
«Αφ΄ ού ημείς, οίτινες είμεθα κεφαλή των Χριστιανών, δώσωμεν το παράδειγμα της δειλίας, τι θα περιμένωμεν από τους μικρούς, οι οποίοι θέλομεν να φονευθώσι δια την πατρίδα και την πίστιν;» … είπε ο πρόκριτος Μελέτης Μελετόπουλος σε έναν άλλο πρόκριτο, προτρέποντας τον να δεχτούν να γίνουν όμηροι στα χέρια των Τούρκων που ζήτησαν την φυσική παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας της Πελοποννήσου στην Τριπολιτσά, ως εγγύηση ότι δεν θα γίνουν επαναστατικές ενέργειες.
16 προεστοί και 8 αρχιερείς με τις συνοδείες τους, γνωρίζοντας ότι επίκειται η επανάσταση, επομένως και την μοίρα που τους περίμενε, πηγαίνουν στην Τρίπολη για να αποτρέψουν τις προληπτικές σφαγές των Τούρκων.
Μόνο 2 αρχιερείς και 6 πρόκριτοι έζησαν για να δουν την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821.
Μήπως έχουμε στρατιωτικούς σαν τον Υψηλάντη, που θυσίασε ένα λαμπρό μέλλον στην αυλή του Τσάρου για ένα έθνος που δεν ήταν σίγουρο ότι θα επαναστατούσε;
Σαν τον ναύαρχο Αποστόλη Νικολή που έδωσε 6 πλοία και πολλά λεφτά στην επανάσταση;
Εκατοντάδες και τα ονόματα των πλουσίων τότε, που έδωσαν μέχρι και την τελευταία τους δεκάρα για την επανάσταση.
Σαν τον πάμπλουτο Παναγιώτη Σέκερη, που έδωσε και τα λεφτά του και τα καράβια του για τον αγώνα, και όταν πέθανε, η κηδεία του έγινε με έρανο των φίλων του. Ο Σέκερης έσωσε τη Φιλική, που είχε βαλτώσει στην Κωνσταντινούπολη.
Ούτε τους πνευματικούς ανθρώπους που είχαν οι υπόδουλοι έχουμε.
Πηγή:http://www.freepen.gr/2015/10/blog-post_408.html
Υπάρχει κάποιος Ρήγας Φεραίος να εμπνεύσει;
Ο ιστορικός Δημήτριος Φωτιάδης έγραψε πως όταν πήγαιναν για σφαγή τους Ιερολοχίτες που δεν σκοτώθηκαν στο Δραγατσάνι, εκείνοι τραγουδούσαν το Θούριο.
Γιατί λοιπόν να έχουμε ιερείς σαν τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα, που αγωνίστηκε για την προετοιμασία της επανάστασης στην Φωκίδα, πολέμησε σαν απλός στρατιώτης και οι Τούρκοι τον αποκεφάλισαν;
Οι Έλληνες που ήταν 400 χρόνια σκλάβοι, είχαν καλύτερη πολιτική (στο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης), στρατιωτική, πνευματική και θρησκευτική ηγεσία από ότι εμείς το 2015.
Πως καταντήσαμε!
Σε ότι αφορά την πίστη, είναι ατομικό δικαίωμα η ύπαρξη η μη ύπαρξη της.
Οι ρίζες μας είναι πολύ βαθιές, μόνο που σε πολύ κρίσιμες εποχές, σε αρκετές περιοχές η θρησκευτική ταυτότητα ήταν που έσωσε την εθνική.
Όταν οι Βούλγαροι σκότωναν τις δασκάλες στην Μακεδονία των αρχών του αιώνα, η σύνδεση με το Πατριαρχείο έκανε τους σλαβόφωνους Έλληνες να μην ξεχάσουν ότι δεν είναι ίδιοι με τους Βούλγαρους Εξαρχικούς.
Η θρησκεία πέρα από παράδοση είναι και πολύτιμη διπλωματική δυνατότητα. Αναρωτιέμαι αν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε.
Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατέχει μεγάλα και σημαντικά οικόπεδα.
Το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ιδιοκτήτης του 1/5 της χώρας του Ισραήλ.
Σε ότι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, εννοείται ότι θα πρέπει να συμβάλει στην ανόρθωση του κράτους… αφού όμως πρώτα ελευθερώσουμε το μεγάλο οικόπεδο… την Πατρίδα!
Σε ότι αφορά τους πολιτικούς που μας αντιπροσωπεύουν σήμερα….
Πότε είδαμε την καταγραφή του χρέους που μας είπαν ο ‘λεφτά υπάρχουν’ ο ‘18 σημεία’ και ο ‘θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο’ ότι χρωστάμε;
Όταν ο τραπεζίτης σου λέει ότι χρωστάς δεν ζητάς λεπτομερείς πληροφορίες;
Γιατί χρωστάω… πού χρωστάω… πότε έγιναν οι συναλλαγές… που καταγράφηκαν;
Δεν ζητάς αναλυτικό λογαριασμό;
Όταν ο τραπεζίτης σου λέει ότι χρωστάς, χωρίς έγγραφες αποδείξεις δεν τον εμπιστεύεσαι… την Ελληνική πολιτική ηγεσία γιατί;
Ή θα μάθουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και θα γίνουμε οι Έλληνες που προοριζόμασταν ή θα σβήσουμε σαν το ψευτορωμέϊκο που μας έκαναν, μετά από χρόνιες προσπάθειες.
Στο μεταξύ, αν έχει χρόνο η αριστερή και πατριωτική κυβέρνηση… λέμε τώρα… ούτε αριστερή ούτε πατριωτική είναι, ας κοιτάξει τα παιδιά των ακριτικών νησιών που αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο γιατί δεν μπορούν να πάνε οικογενειακώς σε άλλο νησί.